?

Log in

No account? Create an account
Kísértetház

Kísértetház Londonban - Epilógus


Tartalom: Harry szakít a varázsvilággal, ennek megfelelően mugli környékre költözik, és testhezálló mugli hivatást keres magának. Egy nap mérsékelten elégedett, csendes életét, különös zajok zavarják meg.

Korhatár: 16+

Figyelmeztetés: A mű slash, tehát azonos nemű szereplők kapcsolatáról szól. Amennyiben ez a téma számodra sértő, vagy visszataszító, kérlek ne olvass tovább.

Nyilatkozat: A Harry Potter univerzummal kapcsolatos minden jog J.K. Rowling, és a vele szerződésben álló különböző kiadók és filmstúdiók tulajdona. Nekünk semmiféle anyagi hasznunk nem származik belőle.

Előző fejezet


Epilógus

Perselus! – kiáltott le Harry a pincébe. – Indulok a King’s Cross-ra! Hazafelé hozzak valamit?

Pár másodperc múlva Perselus már jött is felfelé a lépcsőn, a kezét menet közben szárogatta egy konyharuhával. – Minek mész a pályaudvarra?

Colin hívott, hogy Lunának megindultak a fájásai, és megkért, hogy hozzam el Harryt a vonattól. Majd valamikor érte jön, ha meglesz a baba.

Az egész pereputtyot idezsuppolja?

Ne aggódj, a többieket már átvitte a szüleihez.

Micsoda megkönnyebbülés. Számításaid szerint meddig lesz itt az az ördögfióka?

Maximum két napig. Miért?

Mert akkor kétnapi hideg élelemmel bezárkózom a pincébe, és addig dolgozom a magam lelki csendjében, amíg haza nem viszik. Csak arra vigyázz, hogy még legyen hova feljönnöm, két nap után. Ne hagyd, hogy a földdel egyenlővé tegye a házat.

Na, azért nem olyan rossz. Csak egy kicsit eleven. Örülj, hogy most nem kaptuk meg a többieket is, mint mikor Esther született.

Szólj, hogy ne felejtsek el hálát adni az összes istenségnek. Legalább nem kell ápolnom egy sokkos házimanót. Ám, arra még mindig nem sikerült rájönnöm, hogy az a két holdkóros, hogy tudott ilyen életrevaló gyerekeket összehozni. És ennyit! Jó tudni, hogy Creevey legalább egyvalamihez ért.

A fényképezéshez is ért. Te is tudod, mekkora sikere volt a kiállításának.

Jó, rendben. De a gyereknevelés egyiküknek sem az erőssége. El sem tudom képzelni, hogy nem őrülnek meg ettől a visító, rohangáló, törő-zúzó vadmalac-csordától.

Vegyem úgy, hogy nem mondunk igent Luna ajánlatára, miszerint szívesen kihord nekünk egy-egy gyereket?

Egyáltalán a férjével már megbeszélte?

Kétlem. Az előbb Colin hívott. Ha már tudná, biztos megütötte volna a guta. Tudod, hogy Harry és Perselus névválasztását is nehezen emésztette meg. Mit gondolsz, mit fog szólni, ha megtudja, hogy a felesége szülni akar nekünk is egy pár gyereket?

Hm. Megnézném az arckifejezését, amikor Mrs Creevey bejelenti neki.

Ne gonoszkodj! Szegény Colin.

Miért ne gonoszkodjak? Ezért szeretsz.

Nem, nem ezért szeretlek. Az egész csomagot, egyben szeretem. A gyerek kérdést meg, még ráérünk megbeszélni. Pillanatnyilag úgysem aktuális.

Rendben. Indulj, mert elkésel. – Perselus magához húzta, és gyengéden megcsókolta. – Vigyázz magadra, és siess haza. Addig megkérem Siport, hogy készítse elő kicsi-Harrynek a vendégszobát.

Oké. Ne felejtsd el megkérni, hogy csináljon neked elemózsiás csomagot.

Ha-ha-ha. Tudod, hogy csak vicceltem, mint ahogy azt is, hogy nem bírnék ki nélküled két egész napot. És egyébként is, egy fenét alszom lent a heverőn a pincében, amikor az emeleten vár a kényelmes, puha ágyam, benne a tüzes, szerető hitvesemmel.

Vén kujon – Harry lábujjhegyre állt, és megcsókolta. – Most már tényleg megyek. Ígérem, sietek.

Perselus kikísérte. Az ajtóból nézte, amíg befordult a sarkon. Loncsos előkerült valahonnan, és nyolcasokba kezdett a lába körül. – Gyere, te öreg bolhafészek, keressük meg Siport.

***

Comments

Örülök, hogy tetszett! Azt hittem, hogy ezt már nem is fogja elolvasni senki. Általában inkább a fordítások érdekelnek mindenkit.
Köszönöm, hogy írtál hozzászólást!

Edited at 2018-09-13 08:06 pm (UTC)