?

Log in

No account? Create an account
bumblebee

Most nekem van kérdésem!

Kedveseim,
már előfordult pár alkalommal, hogy a következő szövegű e-mailt kaptam:

"Someone likes your entry
1 user(s) likes this - « (a bejegyzés címe) »"

Aztán a nap végén jön egy újabb e-mail:

"Hello, tothem
Your likes for May 30:
(a bejegyzés címe) — 1 user"

Próbáltam kideríteni, hogy ez mi a csuda, merthogy én ebből a világon semmit nem látok. Nem is találtam olyan fícsört, amivel ilyesmit el lehet követni. A bejegyzések alatt csak a szokásos fülecskék vannak. Az egyetlen változás, amit észrevettem, hogy a statisztikánál megjelent egy új fül "Liked" felirattal. És tényleg, ha erre klikkelek, megjeleníthető évi, havi ill. napi bontásban, hogy hány ilyen lájkot kaptam.

Azt levettem, hogy valószínűleg valami köze van a dolognak a Facebook-hoz. A naplóm onnan is elérhető? Meg is lehet osztani? A lezárt írásokkal mi a helyzet? Vagy, ez az egész csak akkor lehetséges, ha először valaki ide is regisztrál?
Van FB-m, de csak muszájból, és nem szeretem, és semmiképpen sem szeretném összekapcsolni a FB-omat ezzel a naplómmal. Épp ezért nem végzek kísérleteket, mert tudom, hogy utána szinte képtelenség a FB-on visszasüllyedni a névtelenségbe, olyan agresszívan nyomul.
Az is világos, hogy itt a beállításoknál van olyan lehetőség, hogy össze lehessen kapcsolni a naplót a FB-kal, a Twitterrel és még valamivel, de azt direkt nem választottam, a fenti megfontolásból. A posztolásnál is be lehet jelölni, ha más közösségi oldalon is szeretném megjeleníteni a bejegyzést.

Szóval, valaki tud erről némi felvilágosítással szolgálni?
Előre is köszönöm!
Szép napot mindenkinek!
tothem

Comments

Szia! Nekem a komment gomb mellett minden bejegyzésnél van egy kis szív, amit ha megnyomok, akkor pirossá válik és az a like. Nincs köze a Facebookhoz, ez az LJ funkciója.
Köszi!
Lehetséges, hogy a magaméban nem látom, mert nem emlékszem, hogy találkoztam volna vele. Majd megnézem valaki más oldalán.
Az első ilyen emilt 5 napja kaptam. Lehetséges, hogy csak az értesítés újdonság, vagy eddig még nem kaptam senkitől ilyet? Mondjuk, kár, hogy nem írja, hogy kitől kaptam.

Még egyszer köszi!
tothem