?

Log in

No account? Create an account
bumblebee

Most nekem van kérdésem!

Kedveseim,
már előfordult pár alkalommal, hogy a következő szövegű e-mailt kaptam:

"Someone likes your entry
1 user(s) likes this - « (a bejegyzés címe) »"

Aztán a nap végén jön egy újabb e-mail:

"Hello, tothem
Your likes for May 30:
(a bejegyzés címe) — 1 user"

Próbáltam kideríteni, hogy ez mi a csuda, merthogy én ebből a világon semmit nem látok. Nem is találtam olyan fícsört, amivel ilyesmit el lehet követni. A bejegyzések alatt csak a szokásos fülecskék vannak. Az egyetlen változás, amit észrevettem, hogy a statisztikánál megjelent egy új fül "Liked" felirattal. És tényleg, ha erre klikkelek, megjeleníthető évi, havi ill. napi bontásban, hogy hány ilyen lájkot kaptam.

Azt levettem, hogy valószínűleg valami köze van a dolognak a Facebook-hoz. A naplóm onnan is elérhető? Meg is lehet osztani? A lezárt írásokkal mi a helyzet? Vagy, ez az egész csak akkor lehetséges, ha először valaki ide is regisztrál?
Van FB-m, de csak muszájból, és nem szeretem, és semmiképpen sem szeretném összekapcsolni a FB-omat ezzel a naplómmal. Épp ezért nem végzek kísérleteket, mert tudom, hogy utána szinte képtelenség a FB-on visszasüllyedni a névtelenségbe, olyan agresszívan nyomul.
Az is világos, hogy itt a beállításoknál van olyan lehetőség, hogy össze lehessen kapcsolni a naplót a FB-kal, a Twitterrel és még valamivel, de azt direkt nem választottam, a fenti megfontolásból. A posztolásnál is be lehet jelölni, ha más közösségi oldalon is szeretném megjeleníteni a bejegyzést.

Szóval, valaki tud erről némi felvilágosítással szolgálni?
Előre is köszönöm!
Szép napot mindenkinek!
tothem

Comments

Szia! Nekem a komment gomb mellett minden bejegyzésnél van egy kis szív, amit ha megnyomok, akkor pirossá válik és az a like. Nincs köze a Facebookhoz, ez az LJ funkciója.
Köszi!
Lehetséges, hogy a magaméban nem látom, mert nem emlékszem, hogy találkoztam volna vele. Majd megnézem valaki más oldalán.
Az első ilyen emilt 5 napja kaptam. Lehetséges, hogy csak az értesítés újdonság, vagy eddig még nem kaptam senkitől ilyet? Mondjuk, kár, hogy nem írja, hogy kitől kaptam.

Még egyszer köszi!
tothem
Igen, én is kapom ezeket, és nem tudom megnézni az értesítésnél, ki volt a lájkoló. Csak akkor látom, ha a saját bejegyzésemet a "barátoknak kiajánlott oldalak" között is megtalálom. Ott van az a kicsi szív, amit bongyorka is írt. Biztosan van egyszerűbb módja is, hogy megnézzem, ki a lelkes olvasó, de eddig még nem találtam rá... :)
Szerintem nincs köze az FB-hez, hanem csak a "friends pages" részhez, ott lehet ez valamiféle LJ újdonság.
Köszi a választ.
Hát, én akárhogy nézem, a naplómban egy fia szívecskét sem látok. Még kikerestem az emiljeim közül, hogy melyik bejegyzéseket lájkolták, és ott sem találtam szívecskét.
Viszont! Láttam egy szürke szívet a snape_potter-en az egyik bejegyzés végén. Volt utána egy szám, ráálltam az egérrel, és kiírta annak a nevét, aki a lájkolást elkövette. Ha te szoktad látni a szívecskéket, akkor ezzel kiderítheted, kinek tetszett a bejegyzésed. :)

Úgy látszik, csak nálam nem működik 100%-ban ez a dolog.
Az ezt megelőző bejegyzést lájkolta valaki, te ott láttál szívet?

Edited at 2017-06-12 04:46 pm (UTC)
Szerintem másnál sem 100-as az ügy. Pl. maguknál a posztoknál én sem látom! A tiednél sem láttam, az előzőnél.

Csak email-értesítés jön, ahol nincs megnevezve a személy konkrétan. Vagy ha éppen elkapom a saját bejegyzésemet a Friends résznél, és én is, mint te, az egérrel ráállok a szívre, akkor ott van a név.

Hát, nem vagyok digitális bennszülött, lehet, ez az oka. :) Vagy az, hogy az LJ fejlesztők olyan logikai csavarokkal dolgoznak, amelyeket az én agyberendezésem már nem tud követni... :DD

Ha rájövök a "szívás a szívvel" megoldására, írok. :)