?

Log in

No account? Create an account
bumblebee

Irtóra pipa vagyok

Csak egy kis kitérő.
A héten rettenetesen betegek voltunk, egyszerűen semmire nem voltam képes. Fogytam három kilót.
De amiért dühös vagyok.
Lehetséges, hogy ti is láttátok a "nem penészedő Happy Meal"-ról készült fotókat, és a hozzá tartozó teljesen elmebeteg cikket.
Egyszerűen égnek áll a hajam ilyen mértékű tudatlanság láttán. Attól meg még inkább, hogy ez a baromság bejárta a világsajtót, és milliók bólogattak rá hevesen.


Előre leszögezem, hogy nem vagyok lelkes Meki-rajongó, de amit abszolút utálok, az a hülyeség, és a folyamat, amelynek során a média azt kihasználja.

Aki esetleg nem látta a cikket, annak röviden leírom, miről is volt szó.

Egy fotóművész csaj kitett a nappalijában a dohányzóasztalra egy McDonald's Happy Meal hamburgert sültkrumplival.
Szerette volna megörökíteni, ahogy hétről-hétre fokozatosan elrothad.
Megdöbbenve tapasztalta, hogy a kaja épségben megmaradt, a penész és a rothadás legcsekélyebb jele nélkül. A művésznő értetlenül állt a jelenség előtt.

A mellékelt cikk azt taglalta, hogy a Happy Meal olyan rettenetesen egészségtelen, hogy természetes körülmények között még csak el sem bomlik.

Mindig is tudtam, hogy a művészképző intézmények elsősorban önbizalmat adnak, és az általános műveltségre nem fektetnek igazán hangsúlyt, de ez a csaj olyan buta, hogy a feje sötétben is árnyékot vet.

Elolvastam a hozzászólásokat is. Elképesztő, hogy a világ népességének (állítólag) műveltebb fele mennyire tájékozatlan. Szóval butaságért a kedves hozzászólók sem mentek a szomszédba. Milyen lehet a maradék?!

Az újságírónak lehetett volna több esze, de inkább hagyjuk. Nyilvánvalóan így jobban "ütött" a sztori, mintha a kaja-megmaradás igazi okát írják le.

A művésznőnek csak gratulálni tudok. Újra felfedezte a legősibb élelmiszer tartósítási eljárást - a szárítást.
Tehát, amit az ősember harmadakkora agytérfogattal, egy barlangban meg tudott csinálni, azt egy főiskolát végzett amerikai, egy légkondis lakásban képes volt reprodukálni. Hát, nem semmi.

A cikkben megjegyezték, hogy tudományos kutatások is bebizonyították, hogyha egy egészséges ember egy hónapig csak hamburgert eszik, az beteg lesz.
Ez így igaz. (Egészen pontosan, a vitaminhiánytól hiánybetegségek kezdenek kialakulni, és sokkal fogékonyabb lesz más betegségekre.)

De nem a hamburgertől.
Hanem az egyoldalú táplálkozástól.

Ha valaki ugyanúgy egy hónapig szuperbio grillezett csirkemellet eszik biozsemlével, ugyanúgy beteg lesz.

Bicskanyitogató, hogy a média milyen aljas módon, az igazság kiforgatásával képes befolyásolni a tömegek véleményét. Még az aránylag intelligensekét is. Nagyon kevesen látnak át az ilyen mesterkedésen.
Hihetetlenül dühít.

Én általában súlyos sértésnek veszem, hogy ilyen hülyének néznek, de a többség nem így van vele. A nép egyszerű gyermeke észre sem veszi, hogy becsapták, csak szajkózza, amit olvas vagy hall.

Egyébként azt sem értem, mi ez az állandó kirohanás a gyorséttermek ellen.
Igaz, hogy itt nálunk a mekis hambuci olyan drága, hogy nem jelent igazi versenyt a sonkás zsömlének, de nem hiszem, hogy Amerikában fegyverrel kényszerítenék a lakosságot a hamburgerfogyasztásra. Mint ahogy azt sem hiszem, hogy a sonkás zsömle egészségesebb. Egy frászt!

Azért sem értem, hogy mi a hiszti tárgya, mert mi is szoktunk a Mekiben kajálni. Nem gyakran, de havonta egyszer-kétszer megesik. Sokszor választunk cézár-salátát, vagy grillcsirkés prémiumsalit. A Happy Meal-hez egy százasért lehet kérni gyümölcsöt, vagy sárgarépát. Árulnak biotejet is. A Wrap-hez nem is zsömlét adnak, hanem tortillát, és saláta van benne a hús mellett.
Még egyszer sem próbáltak orvul hamburgert adni a salátám helyett, és még soha nem láttam, hogy muszklimiskák rángatnák be a jónépet az utcáról. Mindenki szabad akaratából megy be.

Van az iskolában olyan gyerek - nem is egy -, aki minden reggel a Mekiben szerzi be a napi betevőjét. Ez viszont nem a gyorsétterem hibája, hanem a szülőé. Ha nem lenne a sarkon a Mekdönci, akkor ugyanaz a gyerek a kisboltban venne chipset vagy kakaós csigát kólával. Az vajon mennyivel jobb?

Tudom, hogy a "mi lett volna, ha..." típusú fejtegetés teljességgel hiábavaló, de nem tudom megállni, hogy ne tegyem fel a kérdést:
Mi lett volna, ha a tyúk nem hamburgert sültkrumlival, hanem egy szelet házi készítésű, biolisztből, biokovásszal sütött kenyeret tett volna ki az asztalára, hogy hat héten át naponta megörökítse?

A kérdés költői, úgyhogy meg is válaszolom.
Az sem penészedett volna meg.
Látszatra hajszálra ugyanolyan maradt volna, mint a friss, egészen a kísérlet végéig.
És a cikk arról szólt volna, hogy ez azért nem romlik, mert ez olyan nagyon marhára egészséges.


A következő bejegyzésben a média-humbug kiváló példáját adom közre, rejtvény formájában. Hamarosan folytatom a vietnami beszámolót is.

Comments

hülyeség

Szia!

Besenyő Pista bácsi szövegelése a hülyeségről jutott eszembe...
Jelenleg Gyógyszertári asszisztensnek tanulok, ott is minden órán olyan dolgok jöttek fel...
A józan paraszti ész kihalt!
Thymea

Re: hülyeség

Örülök, hogy egyetértünk. De azért mégis csak szomorú. Szegény józan ész! Nyugodjék békében.
Szia!
Hát ez nagyon röhejes!:D
Elárulom mi történik a kenyérrel 1 hét alatt ha szabad levegőn tartom. Kiszárad! Kopogóssá! És felteszem így is maradna még egy ideig. A penészhez nedvesség kell és zárt tér. Talán ha egy nejlon zacskóba rakta volna ami meggátolja a párolgást elérte volna a penészesedést:D
Sőt általában minden étellel hasonlók történnek a körülményeknek megfelelően.

NE húzd fel magad ilyesmin, nem éri meg pedig tényleg igazad van mindenben.

A gyerek szokásairól a szülő tehet és kész... legalábbis egy ideig, aztán a gyerek úgyis önálló lesz és megy a saját feje után.
Volt, aki válaszul alapos kísérletezésbe kezdett.
Különféle gyártók hamburgereit, valamint a házi készítésű változatot is tesztelte. Persze, ő használt tasakot a kellő eredmény eléréséhez.
Ami a rohadt dolog az egészben - a hambucikon kívül -, hogy az ellencikknek már nem volt akkora "szele". Meg eleve gusztustalan ez a hülyeségből vakadó hitelrontás.
Tudjuk, hogy a hamburger nem egészséges. Olajban sült húspogácsa, fehér lisztből készült zsemlében. De az otthon készült bő zsírban sült fasírt, krumplival v. rizzsel ugyanolyan egészségtelen.
Hát igen, nálunk erre mondják, hogy parasztvakítás...:S És tényleg nagyon szomorú, hogy ezt meg lehet csinálni a mai világban, de hát úgy látszik, most már egyre többen hajolnak le, amikor az észt osztogatják!
Igen, hat láb mélyen, szegény.
Don't know why you were so infuriated! This is a beautiful header.
It is not the header, I have problems with the non-decaying burger. The burger ok, but this photographer is a stupid bint.