?

Log in

No account? Create an account
bumblebee

Morgolódás

Zátonyra futottunk. Amszterdamban. Repülővel.
Hogy ez hogyan lehetséges?

Elindultunk Ferihegyről. Eddig minden simán ment. Rekord idő alatt vergődtünk át a check-in-en, aránylag gyors volt a repülésbiztonsági ellenőrzés is. Ennek ellenére a gép negyed óra késéssel indult, amit nem sikerült Amszterdamig lefaragnia.

És ezután jött a kéjmámor. Mikor földet fogtunk, volt még kb. egy óra a következő gép indulásáig. Normális esetben - mivel schengen van, vagy mi a fene -, még a kondenzvíz leeresztésével és kólázással is elég kéne, hogy legyen. Hát nem így történt.

Először is, bár a gép csőhöz állt, nem engedtek be az épületbe, hanem egy oldalkijáraton át le kellett mennünk a flaszterra. Ott felszállítottak egy buszra, amely kb. negyed óra várakozás után, elvitt minket a kb. tíz méterre lévő vészkijárathoz, amelyen keresztül, szintén némi várakozás után, bejuthattunk az épületbe. Kb. 180-an álltak előttünk, mert - lévén a repülésbiztonsági hatóság vizsgálatai során Ferihegy ellenőrzését nem találták kielégítőnek - újra elvégezték a repülésbiztonsági vizsgálatot. Egyenként, mert csak egy szalag volt. Akinél jelzett a kapu az vissza. Aztán újra, aztán motozás, aztán vetkőzés, stb.

Amit nem teljesen értek, az az, hogy minek a repülésbiztonsági vizsgálat a repülés után? Mert akik mennek tovább, azoknál logikus, de rengetegen jöttek ide, Amszterdamba. Nekik minek kellett bemutatniuk a folyadékos fiolácskáikat, átvizsgálni a cuccukat hegyes tárgyak után, stb.? Véleményem szerint tök fölösleges. Na mindegy.

A helyiségből az információs táblát nem lehetett látni, viszont egy faliórát igen. Elég frusztráló volt látni, ahogy szépem lassan telik az idő, eljöve, aztán el is múlik a csatlakozó járat indulási ideje.

Na, elég annyi hozzá, hogy most itt dekkolunk Amszterdamban. Bangkokon át Hanoiba mentünk volna. Oda ugyebár nem indul minden órában gép. Holnap este mehetünk tovább Peking felé. KLM helyett kínai géppel.

A KLM fizeti az ittlétet. Úgyhogy partra vetett csatlakozás-mulasztókként tengetjük időnket egy négycsillagos szállodában, teljes ellátással, a KLM pénzén. Persze a 30 euró/fő-s komforthelyünknek lőttek. Éppenséggel ki lehet bírni, csak félő, hogy lekéssük az unokaöcsém esküvőjét, ami az utazás elsődleges célja.

Az otthonhagyott családtagok per pillanat nyerik ki az unokaöcsém emilcímét a szintén otthonhagyott gépemből, hogy szóljanak neki, egy nappal később jöjjön elénk a reptérre. Valamiért itt nem működik a freemail.

Kiírtam magamból. Jól esett.
Pá!
tothem

Comments

Remélem hamar megoldódik a dolog! Addig meg... hm.. találj valami pozitívumot a dologban! pl. Én még sosem láttam Amszterdamot. 4 csillagos szálodában sem voltam még O.O
Biztos nagy és pihepuha az ágy, csini a kilátás és öhm... jakuzzi van?
Ha igen, akkor lazíts egyet és felejts el a gondokat. Elvégre esküvőre mész... mi lehetne ennél nagyobb buli? *imádja az esküvőket... meg minden bulit, ahol tortára van esély*
Azért az esetet súlyosbítja drága édesapám jelenléte. Tudod, ha még egyszer elmondja, hogy "Ha én ezt a klubban egyszer elmesélem!", akkor megfojtom, és nem tudom, hogy a dutyiban van-e internet hozzáférés.

A kilátás tényleg isteni! Egy kukorica föld, az A4-es autópálya és néhány üvegház. A reptér felvételi épülettel átellenes oldalán vagyunk. Kb. kilenc km-t taxiztunk idáig. Elég nagy a repülőtér.

Edited at 2010-10-06 06:39 am (UTC)
Nézd, azért ez egy egyébként is különleges utazás még inkább kalandos verziója, nem? Még évtizedek múlva is azt fogjátok mesélni, hogy "és tudod, amikor Amszterdamban lekéstük a bangkoki járatot..." Szerintem nem lehet überelni :)
Amúgy meg: kitartás! És jó esküvői bulit :)
Hát igen, lesz mit mesélni. Feltéve, ha az esküvőre odaérünk. Csak úgy blindre, nem valszínű, hogy ennyi pénzt elvertünk volna. Meg akkor valami szünetre szervezzük, amikor nem kell a kölyköket különféle helyekre szétosztani, hogy az intézményrendszerű okításuk megoldott legyen.
A fiam az evangélikus lelkész barátnőmnél van, mert egy iskolába járnak az ő kisfiával. Az egyik lányom pedig kórházban, kivizsgáláson; hétvégére a nagyanyja viszi magához. Hétvégén viszont Matyira a legnagyobb nővére fog vigyázni.
És még mindig nem biztos, hogy használható lesz a konyhám mire hazaérek. :)
Hát valóban kalandos lett/lesz? az utazásotok :) Mennyi ideig maradtok kint? Remélem, Panka lányodnak nincs komolyabb baja, hogy kórházban van. Hiába, a nagycsalád több gonddal jár. ;-) Még jó, hogy a nagylányod már nem szorul dadára, hanem ő veszi magára ezt a szerepet. Szegény legnagyobb gyerekek sorsa. Az én nagyfiam is mesélhetne. Hányszor sóztam ráj a 2 kisebbet ^^ Szorítok, hogy innen már minden simán menjen.
Hát igen, elég kalandosra sikerült. Hamarosan ellátlak benneteket a pekingi élményeinkkel is. :)
Nagylányom jól bírja. Ő mondta, hogy elhozza Matyit, amíg nincs más elfoglaltsága. A barátnőm vállalta volna a teljes időszakra.
Helyi kártyával tök olcsó a telefon haza, úgyhogy felhívtam őket. Minden rendben.
részvétem! remélem idejében odaértek az esküvőre, és minden rendben lesz! jó mulatást! addig is élvezd a hotel előnyeit!! úszómedence? jakuzzi??!! apád miatt részvétem, az enyém is ilyen, csakhogy ő nem hagyja el az országot:)) fél, hogy nem engedik vissza:))) puszi
Odaértünk. Majd írok róla.
A hotel jó volt, de nem volt nálunk fürdőruha. Viszont ebédre is svédasztal volt.
még egy pozitívum, h az lj-d legalább ott is működik ^^
kitartást!
Igen, és itt Hanoiban is ingyen internet van egy 15$/éjszaka díjfekvésű panzióban.

Reptér

Szia!

Én 26-szor repültem és sosem maradtam sehol...
Bár a barátnőm gépe egyszer biztonsági átvizsgálás miatt 4 órát késett így elücsörgött egy éjszakát a padon és a átszállási második jegyet is neki kellett vennie.

Szóval...visszaemlékezve megszépül!

Thymea

Re: Reptér

Szerencsés vagy. Egy órának elégnek kellett volna lennie, hogy elérjük a csatlakozást. Csakhogy ezt az egy órát azzal töltöttük, hogy sorba álltunk a biztonsági ellenőrzéshez. (Aztán másnap megint átestünk rajta a beszállás előtt, de az már egy másik történet.)
Szia! Drukkolok nagyon, hogy minden rendben legyen! Ha meg mégsem alakul minden úgy, ahogy szeretnéd: Amsterdamben vagy, szívj el egy viccescigit,máris megszűnnek a gondok :DX (Na jó, csak vicc volt:) Vagy mégsem?....) Puszi: Shanee
Végül is ide értünk. :)
A vicces cigiben az a legviccesebb, hogy elég nehéz volt olyan kávézót találni, ahol tényleg kávét mértek. :)
De hamarosan adagolom nektek a képeket az amszterdami városnézésről.