?

Log in

No account? Create an account
bumblebee

Az ész megáll!

... és egyhelyben ácsorog.

Délelőtt 10-től próbálok gyógyszert szerezni a fiamnak. Utolsó reményfoszlányaim is kezdenek felszívódni az éterben.

Hogy létezik, hogy egy egész kórházi osztály - az összes orvostól a takarítónőig - elvonuljon egy hónapra szabadságra? Mindezt úgy, hogy az épületet lezárták, és nem jelöltek ki helyettest.

Ilyen esetben nem az lenne a teendő, hogy valamelyik másik kórházzal vagy szakrendelővel megbeszélik, hogy fogadja a betegeiket? És amikor az ember a zárást megelőzően ott jár, akkor szólnak, hogy "Hahó! Amikor elfogy a gyógyszered, mi szabin leszünk! Menj a gagyitótkomlósi rendelőbe, és ott majd felírják!"

De nem. Némán hallgatnak, mint a sír.

Így mikor már csak kb. nyolc-tíz napi gyógyszer maradt, az ember azzal szembesül, hogy sehová sem fordulhat.
A háziorvos nem írja fel, mert nincs rá jogosultsága.
A szakrendelő nem írja fel, mert az utolsó zárójelentésen még egy másik - külföldi - gyógyszer szerepel, amelyre azóta megszűnt a támogatás (á: 38.000 Ft).
Másik gyerekkórház nem írja fel, mert a pszichiáter szabadságon van, csak a neurológus rendel, és ezt csak pszichiáter szakorvos írhatja fel.

Ennyi.
Úgyhogy, per pillanat itt állok, és fogalmam sincs, hogy mit csináljak.
Bánatomban már megettem fél tábla diabetikus csokit.

Comments

Hát... vesegondozott vagyok u h tudom miről beszélsz.
Annyit kell tenni, hogy fogod a fiad papírjait és átméssz a legközelebbi hasonló kaliberű városba bejelentkeztek és felíratod (közben 1000 hejre elküldenek és kb 1200x kell ezt nekik elmesélned és rá,egy jó esetben az egész napod, ha nem akkor 2...)

Én szegedre járok gondozásra és gyulára kellett átjelentkezni. (Bár békési vagyok és apum gyulán él, de érted...)
Ne add fel :)
Másik rendelőt már próbáltam, de elmondás alapján nem akarják. (Mivel gyerekről van szó, és altatóról, szóval meg tudom érteni.) Viszont kivizsgálásra a maradék egy hétben nincs idő. Annál is inkább, mivel azt kideríteni, hogy a gyerek gyógyszer nélkül csak napi 2-3 órát alszik, kórházi tartózkodás nélkül elég nehéz.
Am a placebós dolog tényleg nem hülyeség... de ha tényleg minden kötél szakad és kell a tabi , akkor nincs az az isten, hogy kivizsgálások kellenek... Ez hülyeség! Az új intézménynek csak ki kéne kérnie a fiad kartonját, csak az munka lenne ugyebár és az egészségügyben megmozdulni luxus.
Nálunk az a taktika vált be, hogy nem hagyunk választási lehetőséget... Rá kell kicsit lépni a nyakukra és minden működik ^^
Gonosz vagyok, de legalább nem tudnak így lerázni :(
Hát remélem nem pont így a suli előtt fog teljesen kimerülni szegényke. hajrá.
Hja, vagy a magánpraxis - 8000 Ft/ óra, legalábbis itt, Pesten, jó szakembernél. Egyébként vannak ismerőseim, akiknek vannak ilyen jellegű ismerősei (nem, nem ukrán maffia! gyógyszermulti), ha nagyon elakadsz rá tudok kérdezni.

Üdv,
Csilla
Oké, köszi! Lehet, hogy sikerül az anyósom gyógyszerész ismerősével elboltolni a dolgot, hogy odaadja a gyógyszert, aztán ha visszajönnek a jómadarak szabiról, viszem a receptet. Persze, akkor csak teljes térítésre fog menni, és nem olcsó a dolog.
Arra gondoltam, ha minden kötél szakad, kipróbálok valami placebót. Néhány napig lehet, hogy beválik. Pl. B6 vitamin. Kb. másfél hetet kell megoldani. Igazán problémás akkor szokott lenni az elalvás, amikor több a stressz. Mondjuk tanév közben, vagy amikor történik valami.
Szió!

Felhívtam a háziorvos barátomat, ő azt tanácsolta, hogy keresd meg a kórház igazgatóját, neki tájékoztatást kell adnia, ki a helyettes, mert kell biztosítani helyettest. Kitartást!
Pusz: Adi
Köszi az ötletet. Holnap megpróbálom. Gondoltam hasonlóra, csak nem akartam őket felnyomni, mert amúgy nagyon rendesek. Csak ez a húzásuk nem volt igazán előkészítve.

Gyógyszer

Szia!

Én sem értem miért így működik...

Tanács? Inkább egyél magas kakaó tartalmú csokit pl. olyat amiben narancsháj van vagy a pisztáciásat.

De olvastam mások konkrét segítséget írtak.

Most, hogy kiírtad, jobb, nem?

Thymea

Re: Gyógyszer

A kiírásról: Valamivel jobb, de attól még nem lesz gyógyszer.

A csokiról: Bárcsak! Sajnos, cukorbeteg vagyok, és diabetikusban nem igazán nagy a választék.
Vigyázat! A látszat csal! A pultra kitett holmik 90%-a olyan pocsék ízű, hogy gyakorlatilag ehetetlen.
Finom a Milka Crisp, de azt évek óta nem láttam sehol, amerre jártam. (Match, Spar, Tesco, Cora, Auchan, CBA, stb.) Még jó a Canderel Crisp is, de méreg drága, és alig néhány helyen kapni.
Ezen felül ehetőek a Holex termékek. Szerintem, legjobb a Nuss-Nougat.
Finom a Canderel csokis nápolyi, de szintén nem mindig kapni, és a Tescoban akkor sincs, csak a Match-ban, vagy az Intersparban.
Szeretem még a Stollwerck csokiba mártott marcipánt, de legalább hat éve nem láttam sehol.
Szóval, ez sem egyszerű.

Re: Gyógyszer

Szia!

Ilyesmire gyanakodtam. Az egyik barátnőm is az. Egyszer ugrálva legitározott egy Progidy számot a kiérkező mentősöknek...

Vigyázz a Canderel cucokkal májkárosító anyag van bennük.
Gyógyszertári asszisztens képzésre járok, ami arra jó, hogy megtudjuk mi mindent nem kéne fogyasztanunk pl a minden rágóban megtalálható E171.
Ne egyél olyat amiben van...
Sajnos nem tudom Pesten merre találnál jó dolgot.
Vigyázzatok magatokra!
Thymea
Ha lesz később recepted, amivel a támogatott áron kaphatnád meg; és van gyógyszerész ismerős, aki odaadja "előlegbe" a gyógyszert, akkor elvileg megbeszélheted azt is, hogy a.) majd akkor fizeted, amikor meglesz a recept b.) a támogatott árat fizeted amikor elviszed az anyagot c.) kifizeted ugyan a teljes árat, de később visszaadják a különbözetet. Annak függvényében, gondolom, hogy mennyire rugalmas az ismerős.
Fel tudnék ajánlani egyébként végszükség esetére egy állatorvosi vényt, de arra abszolúte nincs tb-támogatás; szóval nem biztos, hogy jól járnál vele.
A kórházatokat meg csókoltatom. Adjon ki normális papírt ami alapján más is felírhatja a cuccot, vagy jelöljön ki elérhető helyettes. Kellett, hogy tudják, hogy mikor lesznek zárva; és kellett, hogy tudják, hogy meddig tart ki az adag amit felírtak. >:
(és mi az, hogy A pszichiáter szabadságon van!??? Nincs nekik, csak egy darab? Ész megáll.)
Átérzem a helyzeted,én 2 helyre járok gyógyszerajánlásért.Azt szoktam csinálni,hogy tartok eldugva mindkét gyógyszerből egy dobozzal vésztartaléknak.Nálunk a tüdőgondozót is simán bezárják 1 hónapra,és nem írnak ki helyettesítést.De mondjuk a normál rendelésnél is ha mondjuk asztmás rohamot kapsz,majd megfulladsz,elmászol,akkor benyögik,hogy hiába haldoklasz a küszöbön,beutaló nélkül nem segíthetnek.Ezek után én már nem akadok ki semmin.Kitartás!Remélem sikerül gyógyszert szerezned!

Együttérzek.

Az egészségügyben sajnos sok az átgondolatlanság, szervezetlenség. Cseppnyi figyelemmel ezek a "kellemetlenségek" elkerülhetők lennének és ehhez még több pénz sem kell, csak a szándék, hogy a betegek, hozzátartozók helyébe képzeljék magukat.