?

Log in

No account? Create an account
Folti

SOS!

Sürgősen szerető gazdit keresek az alanti képen látható, Folti névre keresztelt, maroknyi macskának.


A cicát a hétvégi szuper időjárás közepette rakták ki egy macskahordozóban, mellékelt alomtálcával, a zuglói lomtalanításba. Egy ismerősünk talált rá bőrig ázva (ő és a cicus egyaránt). Sajnos, ő allergiás problémák miatt nem tudta befogadni, így nálunk kötött ki. Mivel a mi macskánk nem visel el másik cicust, én is kénytelen vagyok továbbadni. Csak addig tudom tartani, amíg találunk neki végleges otthont.

A kis jószág szobatiszta (!), egészséges, nőstény; bolhája nincs (de holnap elviszem az állatorvoshoz, adatok neki féreghajtót és bolhacseppet); kb. 8 hetes lehet, emberhez szokott, a gyerekeket remekül viseli, nemrég lehetett elválasztva, a kiscicának való száraz macskatápot megeszi. A vele érkezett vadonat új macskahordozó és alomtálca természetesen szériatartozék. A kis lelencről több kép látható a galériában, itt.

Comments

Nagyon helyes a cica, remélem, találtok neki új otthont! Feltettem a kérést az én LJ-mre is (remélem, nem gond), és linkeltem ide - többet sajnos nem tudok tenni.
Nagyon köszi! Valami egyéb portálod nincs véletlenül? Facebook vagy hasonló? Nekem nincs ilyen, de állítólag azon hamarabb sikerül az ilyesmi.
Sajnos nincsenek ilyenjeim, de ha még aktuális (látom, lentebb már akadt egy esélyes ;)), akkor esetleg adhatnál egy email címet (akár privátban), ahol el lehet érni, és megkérem a húgomat, hogy terjessze, ő regisztrálva van mindenféle közösségi helyeken.
Jaj, most úgy fáj a szívem! Mindjárt elsírom magam, jajj de nem bírom elviselni, ha ezt teszik egy ártatlan kis állatkával. Sok sikert a keresgéléshez!
Én azt nem értem, miért kellett a legnagyobb viharban kivágni? Ha már két hónapig elfért, nem tudott volna várni még két napot?
Próbálok jólelküen hozzáállni a dologhoz, és szeretném azt hinni, hogy lehet, pont az időjárás tette lehetetlenné a továbbmaradását a cicusnak. A láda és a felszereléssel együtt lett kitéve? Mert akkor más az egész szinezete.
Macskahordozóban volt kitéve, az alomtálca meg mellette.
Ezen a környéken semmi gondot nem okozott az időjárás, attól eltekintve, hogy rengeteg eső esett.
Tényleg lehetságesnek tartom, hogy szükségből lett kitéve. Valamilyen szinten megpróbáltak gondolsodni róla, hisz "hozzá adták" a felszerelését. Láttam már rosszabbat is. Figyelembe véve, hogy rá találtatok és gondoskodtatok róla, kifelyezetten happy end a story! sajnálom, hogy nem tudom befogadni.
szegény cinyó. Sajnos az kandúrom sem tűr meg más macskát a házban, és a kölyökmacskákat valahogy különösen rühelli, pedig szívesen befogadnám. De majd körbekérdezek én is.
Köszi!
szia
van már gazdi?

ha nem beszéljünk az ügyről..
nálunk elférEgyelőre csak érdeklődő van, de elég bizonytalan. Ha nemet mond, akkor te vagy a nyertes. :) Mindenesetre majd küldök üzenetet az eredményről. Nagyon-nagyon köszönöm a lehetőséget - a cicus nevében is.
Szia!
Szívesen segítek,
én a jövő héten nem vagyok itthon mármint az országba - 3.-án jövök haza és Veszprémben lakom.
a távolság miatt majd össze kell logisztikázni a szállítást. :) de minden megoldható..
Akkor harmadika előtt nem is tudnám átjátszani neked a cicust? Mert lehetséges, hogy férjemet ezen a hosszú hétvégén rá tudnám venni egy veszprémi túrára.
Szia
ezek szerint nyertem egy macskát :)

vasárnap éjjel megyek el... és ha le is hoznátok macskát csak be tudnám zárni az üres lakásba.. azt meg nagyon nem szeretném.

Igen, egyelőre úgy fest a dolog. :)
Ha te leszel a végleges nyertes, majd megbeszéljük, hogyan tudnánk eljuttatni hozzád Foltit. (Most éppen betársult a lányom délutáni sziesztájába. A hasán alszik.)
Racionálisék megoldották a családi problémát. Apuka beszerezte, anyuka meg kilomtalanította, vagy fordítva.
(Irdatlan dühös bírok lenni mindenkire, aki állatot/csecsemőt a szemét közé tesz, legyen az lomtalanítás vagy a konténer >: Az "élőlény" fogalom értelmezésének alapvető hibáját mutatja az illetőnél >: )
Belinkeltem egy fórumra ahol aktívkodok, mást sajnos nem tudok segíteni :( Így tavasztájt sajnos kismacska-dömping van mindenhol, úgyhogy a rendelő vonzáskörzetében már nem is próbálkozok :(
Köszi!
Egyelőre Vesperen kívül a lányom osztályfőnöke érdeklődik. Ma ad választ.
Elvittem a cicát az állatorvoshoz. Kapott féreghajtót. Megvizsgálta, teljesen egészséges. Oltást a jövő héten kaphat. Az állatorvosnő nagyon rendes volt, össz. 180 Ft-ot kért.
Szia Tothem!
Nagyon rendes tőled, hogy befogadtad az elhagyatott kiscicát. Látom van rá jelentkező, de ha valami miatt mégsem jönne össze senkinél sem, akkor úgy döntöttem, hogy befogadom. Ahol elfér 3 kutya és egy macska, ott elfér még egy.
Eniel oldalán már kifejtettem, hogy miért hezitáltam ennyi ideig és miért szeretném, ha az utolsó mentsvár lennék a cicának... Veszélyes környéken lakunk egy macska számára, mert nekik a kerítés nem akadály.
A jelenlegi cicánk is azért van nálunk, mert ha nem fogadjuk be, akkor megölték volna. (altatással)
Köszi! Elolvastam a fenntartásaidat. Osztom a véleményedet. Mi az Egressy úton lakunk. Az első négy év során 6 macskánkat ütöttek el, illetve nyírt ki valamelyik szomszéd kutyája.
A mostanit szigorúan a házban tartjuk. Az is valaki megunt cicája volt. A fóti Cora mögött szeméttelepen találtuk.
Mindenesetre köszönöm a lehetőséget. Egyelőre Vesper az egyetlen komoly érdeklődő. Mondjuk, arra felé most elég kihívás közlekedni.
Most a cicust az egyik szobába bezárva tartjuk, de ez nem kimondottan ideális, mert még eléggé igényli a társaságot, és nem tudok annyit ott ülni vele.