?

Log in

No account? Create an account
bumblebee

Megvilágosodtam!

Néhány nappal ezelőtt ért utol ez a nagyszerű érzés.


Rájöttem (némi külső segítséggel), hogy sokan azért nem reagálnak az üzeneteimre - légyen az segítő szándékú javaslat, vagy születésnapi üdvözlet -, mert fogalmuk sincs, hogy itt a LiveJournal-en létezik ilyesmi.

Pedig bizony mondom néktek, van ám! Oda küldözgeti az LJ is a különféle hasznos tudnivalókat.
Én is oda küldöm, illetve sok esetben csak szeretném küldeni, ha valami sürgős közlendőm van az illető felé.

Megvilágosodásom eredményeképpen, nemsokára megörvendeztetlek benneteket a következő Útmutatóval. (Előtte még megcsinálom a képek beszúrásához a második részt.)

Elöljáróban annyit azért elmondanék, hogy néha érdemes a felhasználói profilotokban a "Messages" (üzenetek) vagy az "Inbox" (levelesláda) linkre kattintani.

Comments

:) bár én már rájöttem, de várjuk az új útmutatót, hátha(biztos) tudsz még újat mondani :D
Igen, gondoltam, hogy a postafiók beállításainak misztériumába is bevezetem a nagyérdeműt.
Bevallom, most jót vigyorogtam. A címből sok mindenre gondoltam, de az biztos, hogy nem erre. Ami az útmutatóidat illeti, én nagyon imádom őket, és utólagos engedelmeddel, sokakat át is irányítottam az oldaladra, hogy előbb nézzen körül a segítőszándákú útmutatók tájékán, és ha még akkor sem érti, akkor persze nagyon szívesen segítek. Viszont nekem is van egy kérdésem, hátha te tudod rá a választ. Van 2-3 "out of date" bejegyzésem, és mostanában az oldalam a következőket produkálja, amire még nem jöttem rá.
Megírok egy bejegyzést, és amikor rálépek arra, hogy post to..., akkor közli velem, hogy "Incorrect time value: You have an entry which was posted at 2019-01-06 03:11, but you're trying to post an entry before this." És hogy a korábbi bejegyzést tegyem 'out of date' opcióba, vagy pedig a jelenlegit írjam át out of date-be. A gondom az, hogy a 2019-es bejegyzés már eleve out of date opcióban van. Ha a bejegyzést out of date-tel postolom, elfogadja, és ha rögtön utána normál dátumúra szerkesztem, már nincs vele gondja. Egyszerűen nem értem, mi történt, mivel ezt kb 2 hete csinálja velem, és eddig nem volt gondom. Nincs rá ötleted?
Bocsi, kicsit bő lére eresztettem, de remélem, azért még érthető maradtam :)
Hááát, nem nagyon tudom, mi lehet a baj. Viszont, amikor az LJ valamit variál, akkor van, hogy bizonyos beállítások elmászkálnak. Biztos, hogy az összes out-of-date bejegyzésednél megmaradt a rubrikában a bejelölés? Nekem csak egy ilyen bejegyzésem van, de az működik.
Egyszer nekem is adta ezt a hibaüzenetet, de akkor sem tudtam, mi a baja, aztán - egy-két bejegyzés után - magától megjavult.

megvilágosodás

Szia!

Jobb későn, mint soha...

Én megyek vissza Bödőcs-öt hallgatni...

Nekem még a post is nagy meglepi volt...
Thymea

Re: megvilágosodás

Szeretek meglepetést okozni. :D
Őszintén bevallva, most én is megvilágosodtam. :-))
A postodból kiindulva most néztem meg az inbox-omat, és hát tényleg volt ott jó pár igen koros üzenet. De valószínűleg én is bamba voltam, hogy ennyire nem nézek szét a saját profilomban.
Várom én is az új útmutatót, már az eddigiek is nagyon profik és hasznosak, köszi érte, hogy segítesz az olyan butuskákon, mint én is. :D
Örülök, hogy hasznosnak találtad őket. :)
Majd igyekszem az Útmutatóval, de nem kis munka ám. Az előzőt, a képfeltöltésről kb. 8 órán át csináltam.
Hát igen, lehet hogy ez most egy kicsit nekem szólt ^^" Emlékszem még régen mikor regisztráltam és bejelöltelek, küldtél nekem szülinapomkor köszöntőt én meg két évvel később vettem észre hogy van levelesláda. :D Még egyszer elnézést a figyelmetlenségemért, nem téged akartalak megbántani.
Jaj, dehogy! Tényleg semmi gond, és nem neheztelek senkire. Elsősorban akiket nem tudok visszajelölni hiányzó adatok miatt, azoknak szólt a bejegyzés. Ugyanis azon túl, hogy a legelső bejegyzésben kérem az adatokat, ha mégis hiányzik, mindenkinek (már akinek nincs letiltva a privát üzenet) elküldök egy szabvány levelet. Erős a gyanúm, hogy sokaknak közülük fogalmuk sincs a postaládáról, és ezzel együtt a levelemről. Csak azt érzékelik, hogy nem jelölöm vissza őket.
Én is meghomályosodtam bár nem ebben a témában, de mint előttem is írták jobb később mint soha:)
Bizony érdemes, mert sok hasznosat találhat ott az ember. Nagyon jók egyébként ezek az útmutatóid. Én ezeknek a segítségével kezdtem lj-zni, és nagyon hasznosnak bizonyultak.
Örülök, hogy segíthettem. :) És tényleg, ha valami kérdésed van, vagy egy ismerősödnek van kérdése, írj bátran, mert akkor, ha kell, szerkesztek a témához segédanyagot. De ennyi év után, nekem minden olyan egyszerűnek tűnik, hogy igazán nem veszem észre, mi lehet problémás annak, aki még csak most kezd ismerkedni az LJ-vel.
Ó, igen, annak idején én is herika jóvoltából látogattam el hozzád. Nagyon nagy segítségül szolgáltak az eddigi útmutatásaid is. Biztos vagyok benne, hogy tudsz majd újat mutatni. :-)
Hát, remélem. Bár, aki még kezdő, annak biztos új lesz az egész. :)
Gondoltam megnézem mi az az Inbox, mert ilyennel még nem találkoztam. :) Kattingattam jobbra-balra, de csak nem akart előkerülni. A Messages-t használom, azzal nincs gond. Kis híja volt, hogy leírtam, milyen béna vagyok, hogy nem találom az inboxomat. Igaz, hogy majd kiszúrta a szememet a Messages jobb felső sarkában hatalmas betükkel: INBOX.

Tehát örömmel váram, a tájékoztatódat, mert rám fér egy kis gyorstalpaló.
Oké, meglesz!
Ma meg akartam csinálni, de ehelyett sebészetre vittem a fiamat. A suliból telefonáltak, hogy menjek érte, mert nagyon megütötte magát testnevelésórán. Végül kiderült, hogy nem tört el a karja, de még mindig nagyon fájlalja. Mikor véletlenül rátámaszkodik, utána mindig agonizál egy kicsit. Remélem, holnapra jobban lesz. Ha nem javul, majd visszaviszem a sebészetre garanciális javításra.
Hát ez égő...! :D Szerény 16 üzi várt rám... Köszi a segítséget xD :D Mindjárt elsüllyedek... Na mindegy! Szóval azért is írok comit, mert érdeklődni szeretnék... Nagyon imádom az összes fordításod, és kíváncsi lennék rá, hogy mikor kezdesz egy újabbat?
Puszi, Lana :) <3
Az a szitu, hogy elkezdtem, hármat is (+ egy saját írást), csak egyelőre nincs időm befejezni. Ma pl. számítógépasztalt barkácsoltam. Majd próbálkozom.
Időnként fordítok belőlük 1-2 oldalt, úgyhogy előbb-utóbb majdcsak elkészülnek.