?

Log in

No account? Create an account
ci-ca

Útmutató 6. - Az új LJ menü

Az elrendezés valóban praktikusabb, egy csomó dolog egyszerűbben elérhető. Viszont a scrapbook tényleg nem áll a helyzet magaslatán, úgyhogy lehetséges, hogy az ábrák időnként nem lesznek láthatóak. (Továbbá, ha sikerül, felrakom a második ábrát is, szóval a többesszám egyelőre csak megelőlegezett.)


A képre kattintva az ábra teljes méretben megtekinthető (és úgy még olvasható is :P).


Ha olyan feliratra bukkansz, ami a te menüdben nem szerepel, ne ess kétségbe! Sok olyan opció van, amely csak fizetős felhasználók számára elérhető.

Ha valami nem világos, vagy szeretnél bővebb információt, kérdezz bátran.

Comments

Örök hálám üldöz! :)
Remélem, nem mázsás kő képében? :D
Csak jelzem, a nem fizetős felhasználóknak, hogy a "statistics" menüpont nagy része csak a fizetős LJ felhasználóknak elérhető. De be lehet állítani,a "http://www.livejournal.com/statistics/guests/" alatt, hogy láthatóak legyenek azok a felhasználók, akik az utolsó 30 nap alatt látogatták az oldalt.
A többi változást még nem nagyon nézegettem, ha esetleg látok majd valami kirívót, amit érdemes megemlíteni, akkor szólok. Olyan ügyes azonban nem vagyok, hogy ilyen szép képes útmutatót is készítsek. :) Hogy csinálod?
Ja, és köszönöm szépen a V-giftet, nagyon aranyos ;-)
Nem bonyolult az ábrakészítés. Csinálok egy printscreen-t a képernyőről, aztán pl. Paint-be beillesztem és elmentem. Azután már bármit lehet csinálni vele. Bármilyen képszerkesztő programmal lehet rá feliratokat csinálni, és kicsit kitörölni, vagy fehérre festeni a hátteret, hogy látszódjanak a feliratok.
Elvben a Paint-ben is lehet feliratozni, de ott nagyon idétlenül csinálja, és csak egyféle betűtípust ismer.
ha nem szólsz észre se veszem a változást.. mindenki nevében köszi a fordítást.

nem ide... de ha már a -cut- alkalmazását nem mondanád el pár sorban 1x sikerült de szerintem az vmi véletlen volt
köszi :)
Szívesen!
A vágás úgy a legegyszerűbb, ha a bejegyzés írásánál, amikor készen vagy az egésszel, a szövegablak jobb felső sarkában lévő fül segítségével átrakod az egészet html-be.
Első pillantásra elég bajos eligazodni, de kis odafigyeléssel sikerülni fog. :)
Nos, ha ez megvan, megkeresed azt a pontot, ahova a vágást szeretnéd, és oda beírod a következő html-kódot (innen is másolhatod):
Az idézőjelek közé mást is írhatsz, de az idézőjel muszáj. És a word gyönyörű idézőjele nem jó, csak ez a sima.
Viszont minden html-kódot le kell zárni, különben nem fog működni. Igy a vágás utáni szöveg végére (szóval az egész végére, ha csak egy vágást akarsz) ezt kell beírni:
Vigyázz, mert ha oda-vissza váltogatsz html és rich-text között, akkor a vágás vége kód - a fene se tudja, miért - el szokott vándorolni a helyéről, a szöveg végéről, rögtön a nyitókód mögé. Ekkor az a teendő, hogy a html-szerkesztő ablakban szépen visszarángatod a helyére.

Ez az egész egyáltalán nem bonyolult, csak így leírva néz ki annak.
Lehet, csinálok egy részletes ábrát hozzá.
Lsz, próbáld ki, és jelezz vissza, hogy sikerült-e.

Edited at 2010-03-18 01:09 pm (UTC)
Hella:)

Én is segítséget szeretnék kérni, no meg nem utolsó sorban megköszönni, hogy itt oktatsz engem, és a többi olyat, mint én XD

Azért ide írom a kérdésemet, mert lehet, h más is kereste már...

Az új LJ rendszerben hova tüntetk a linkes izék??

MM az amivel a linklistát lehetett csinálni... o.O

Előre is köszi!

Üdv. Drac
Megtaláltam!
Szóval, a Profil baloldali menüjében a Journal alatt van a Journal Style opció, ez a Select Journal Style oldalra visz. Ott, ha lejjebb görgeted, jobb oldalon alul van egy gomb, "Customize Selected Theme" felirattal. Nos, oda klikk, és utána már minden ugyanaz, mint az Útmutatóban.
HElla:)

Eskü, jártam arra, de észre nem vettem volna azt a kis hülye gombot XD
Szóval KÖSZÖNÖM!!

*Hálás Drac elvonul mókolni* :)
Örülök, hogy segíthettem!
Ne aggódj, amikor ezt az Útmutatót megcsináltam, és módosítanom kellett a linklistát, én is órákig kerestem. :)