?

Log in

No account? Create an account
bumblebee

Március 15.

Semmi hazafiasat ne várjatok. Panka anyósoméknál volt, Matyi kirándult, mi itthon punnyadtunk.

Viszont van pár hírem, és néhány fotóm.


Leszerződtettük az idei húsvéti nyulat. Már lelkesen gyakorol a nagy előadásra.

Cimbi

Cimbi elölnézetben

Sikerült lencsevégre kapni Megapipit is. Istenem, hogy megnőtt ez a kis drága. Tavaly még repülni tanult a kertünkben a testvérével, most meg már a fészkét rakja ezerrel.

Megapipi

A kis mohó egyszerre két darabot is visz

Megapipi a tálba borulva

Elégedettségemet tovább növelte, hogy Boglya is nyugton maradt kb. 20 másodpercig.

A délceg házőrző

És végül: találtam egy remek oldalt, ahol szuper receptek vannak, a kevésbé gyakorlottak kedvéért videó támogatással. Kettőt meg is csináltam. Erről a képi bizonyíték, linkek, a receptek fordítása és egyebek a következő bejegyzésben lesznek, kb. egy óra múlva. Legalábbis remélem, de egész nap az LJ és a t-online felváltva vacakolt.

Tags:

Comments

De édi a nyuszitok!
Mikor fordítasz megint nekünk valami jót? :P
Már meg is történt! A következő bejegyzésben olvasható két remek süti receptje. :)
Valószínűleg nem ilyesmire gondoltál, de ez legalább hasznos.
Hát tényleg nem erre gondoltam. De én is szeretek sütni, szóval jó néven veszem a recepteket is. Jó lenne olyan sütirecepteket találni, amik egyáltalán nem hízlalnak. :-)
Ha találsz ilyet, kiabálj, mert én is vevő lennék rá. :)
Mondjuk van pár receptem, saját kísérleteim eredményei, amelyek erősen csökkentett kalóriaértékűek. Ha érdekel készítek belőlük egy összeállítást.
Pl. a hagyományos gofri tökéletes cukor helyett Polisweettel. Alacsony kalóriaértékén túl további előnye, hogy - cukor híján - egyáltalán nem ragad bele a formába. A tésztából pancake is süthető. Abszolút multifunkcionális a dolog.
A muffinok is tökéletesek lesznek Polisweettel. 15 dkg cukor = kb. 2 1/2 evőkanál Polisweet. Pl. reszelt citromhéj vagy fahéj teljesen elnyomja az édesítőszer ízét. Az fura egy kicsit, hogy a tészta világosabb színű marad, akkor is, amikor már készen van, mert a cukor kezdene el leghamarabb barnulni benne.
Piskótát még nem próbáltam édesítőszerrel, de foglalkozom a gondolattal.
És Boglya kutya mit szól a nyuszihoz? :) Kíváncsi lennék, az én Shadow cicám mit kezdene egy nyuszkóval. A tengeri malacainkat például imádja. Bemászik melléjük a ketrecbe, és a két lüke malac meg képes a macsek két oldalán elaludni. Egyszer most már én is lesbe állok a fényképezőgéppel, hogy lekaphassam őket.
Boglya még nem találkozott vele, de a cicus egész nap a nyuszkót bámulja. Amikor kivettük egy picit simogatni, odafeküdt a cica is, de aztán, amikor a nyuszi túl közel ment hozzá, lefújta.
A mi cicánkat nem lehetne egyedül hagyni vele, mert a gyerekek plüssjátékainak is szakszerűen elharapja a nyakát, és bevonszolja a "fészkébe".
Nagyon aranyos ez a nyuszi, meg a madár, ahogy majdnem beleesik a tálba. Boglya kutya meg kivételesen tényleg nyugton maradt :)
Ugye? Tök arik. A madarak miatt tele van a kert széthagyott ágakkal, indákkal. Mert csinálják a fészket, aztán leszállnak kajálni, aztán elrepülnek, az ág meg marad.