?

Log in

No account? Create an account
Pyracantha

BUÉK!

Elég rég írtam a naplóba, és sokan aggodalmukat fejezték ki, hogy élek-e még.

Jelentem: élek!

Csak kicsit maga alá gyűrt a való-világ, és így nem nagyon volt érkezésem a virtuálissal is foglalkozni.

Nagylányomnak remekül megy az egyetem Debrecenben. A távollétet kicsit nehezen szokta meg, de már nem sírdogál minden hétvégén. Az eddigi vizsgái is nagyon jól sikerültek. Férjem még mindig Debrecenben dolgozik, úgyhogy együtt laknak az albérletben, és együtt jönnek haza hétvégére.

Panka is új iskolába ment, mert a régi nem nagyon vált be. Itt az új helyen sokkal jobban érzi magát. Neki is lesz félévi vizsgája, kíváncsi vagyok, hogy szerepel majd. Azért várok némi javulást a régi iskolájához képest. Majd meglátjuk.

Matyinál semmi változás. Bárányt játszott az iskolai betlehemes-játékban. A templomiban ő volt a fogadós. Viszont elég nehéz a fiút tanulásra bírni. Ellógott a szolfézsról. Másodikos. Elég korán kezdi. De aztán megbeszéltük, hogy ő akart járni, az ő döntése volt, akkor tessék végigcsinálni. Azóta visszatért a lelkesedés. Anyósom örül, mert már évek óta ránk akarja sózni a zongorát. Fogalmam sincs, hová tesszük, ha végül hozzánk kerül.

Karácsony előtt meglátogatott minket stormbird85. Óriási sikere volt a csokis-chilis muffinjának, amit ajándékba hozott. Irtó fincsi. Szóval bátran lehet ostromolni őt a receptért. Én még véletlenül sem szeretném az ő sikerét elbitorolni.

Karácsonykor nálunk is nagy volt a jövés menés. Tízféle sütit sütöttem, baconban sült harcsa és libamájjal töltött csirkecomb volt két főétel.

A könyvtár rendezésével elég jól haladok. De a karácsony hozott egy újabb sor könyvet, szóval rendezhetem át az egészet. Pedig lassan a katalogizálást is el kellene kezdeni.
Pankáéknál kiadtak egy felmérőlapot az iskolában, amelyen szerepelt olyan kérdés is, hogy "Hány könyv van a családotokban?" Érdekes válaszlehetőségek voltak. :) Pl.: "Csak a tankönyveim." Mi azokat bele sem számoljuk. Rendszerint kartondobozban felkerülnek a padlásra. Végül úgy oldottuk meg, hogy megszámolt egy polcot, aztán megszorozta annyival, ahány polc van. Több ezer jött ki.
Van még egy csomó varrnivalóm, de a normál varrógépem még mindig nem működik, csak az interlock. Karácsony előtt megfoltoztam a kanapé huzatját, de nem tűnik igazán tartósnak, mert az egész annyira kopott, hogy nem volt igazán mihez varrni a foltokat. Talán pár hetet kibír. Aztán kénytelen leszek újat varrni.

Most elég nagy a csönd, mert Panka nincs itthon. Holnap találkozom bumotugi -val.

És végül a fordításról. Lassan, de haladok. Ha az egyiket megunom, akkor írok egy kicsit egy másikba. Így persze, mindegyik még lassabban halad, de ha készen leszek, akkor elég folyamatosan tudok majd frissíteni. Hogy az mikor lesz? Fogalmam sincs. Volt olyan hónap, hogy egy sort sem írtam. Viszont írtam pár sort a legújabb saját írásomba. Snarry lesz, és a boldog családi hétköznapokról fog szólni (már ha egyszer elkészül). Címe már van: Apa csak egy van - Vagy mégsem? Ebből sejthető, hogy valami vidám dologról lesz szó. Nem, nem MPreg. Csak messziről látszik annak.

Egyébként elég sokat olvastam. Apropó: nem tud valamelyikőtök valami nívós, angol nyelvű snarry-listáról? Ahol rövid tartalmat is írnak, illetve jelzik, hogy befejezett, vagy WIP a dolog? Eléggé kifogytam az elolvasatlan snarrykből.

Így hát a sok rizsa után, további

boldog új évet kívánok

mindenkinek!

Comments

szia! Neked is boldog új évet! Jó végre hallani felőled, mert imádom a fordításaidat, meg minden. :) Alig várom a legújabb saját regényedet. :D Üdv újra itt. :)