?

Log in

No account? Create an account
bumblebee

Süni(k)

Az állatorvossal való konzultációt követően elhatároztam, hogy a kutya és a macska után, családi sün sem maradhat ki az élősdi-irtásból.

Ezek után már csak az a kérdés maradt - legalábbis eleinte még így gondoltam -, hogy hogyan fogjuk a dolgot abszolválni.

Így hát, az egész család lesben állt, hogy elcsípjük a pillanatot, amikor a kis jószág rajtaütést tesz Boglya etetőtálján.

11 körül jött is a riasztás: Itt a süni, anyaaaa!

Anya ezerrel kirohan, és ráront az asztal alól százzal-gázzal menekülő sündisznóra. Mire a család a hátam mögül ordít, hogy "Hova mész? Ott van a széknél!", és tényleg, ott volt a széknél. Egy másik. A mi drága, jó öreg sününk. Amelyiknek sikerült meglógnia, az sokkal ifjabbnak tűnt.

És ekkor kezdett el az eredeti kérdés szaporodni.

Hogy a nyavalyába kerül ide még egy sün?!

Tök zárt a kert. Az öreg süni ezért is nem tudott meglépni. Pici sünbébi korában hozta egy ismerősöm. Az úttest közepéről szedte össze, csupa malter volt. Valószínűleg éjszaka belepottyant a malterba a közeli építkezésen, és a mamája otthagyta. Onnantól kezdve útját üres csigaházak jelezték.

De hogy ez a másik jószág, hogy került ide?

Aztán, ha az egyik fiú, a másik meg lány, rövidesen lépni sem tudunk majd a szaporulattól. :)

Édi!

Kicsit szégyenlős a lelkem

Ugye milyen helyes kerek fülecskéje van?

Comments

Gyerekkoromban nekem is volt sünim, Budapest abszolút belvárosában a 4. emeleten. Apám találta és nagy állatbarátként hazahozta megmutatni. Jó sokáig megvolt. Anyám ki volt tőle, mert az összes küszöbünket szétrágta, de egyébként teljesen megszelídült. Csak arra kellett reggelenként vigyáznom, ne egyből a papucsomba lépjek, mert azt nevezte ki alvóhelyül :)