?

Log in

No account? Create an account
ci-ca

Útmutató 5. - Felhasználói adatok szerkesztése - születési dátum

Igen, sajnos, ez most hatalmas csalódás mindenkinek, aki újabb fordításra vár.
Fel a fejjel, az is eljön hamarosan!
Most viszont egy újabb hiánypótló Útmutatóval jelentkezem, mert úgy látom, elég sokaknak gyűlik meg a bajuk a profil szerkesztésénél is az angol nyelvvel.

Hát íme.
Az első ábrán a Felhasználói profil, más néven User info látható. Ez az oldal tartalmazza a felhasználó azon adatait, amelyeket hajlandó megosztani a nyilvánossággal.
Ezt a lapot minden alkalommal megnézem, mielőtt valakit barátnak jelölnék, vagy felvennék a Snarryhungarian community-be.
(A képekre kattintva az ábra nagyobb méretben látható.)

1. ábra: User profile oldal részlete

A fenti ábrán látható "edit" linkre kattintva jutunk el az alapadatok szerkesztő oldalára, amely számunkra jelenleg érdekes részletét a 2. ábra mutatja.

2. ábra: Kik láthatják a szülinapodat?

Ebből a lenyíló menüből azt választhatod ki, hogy kik láthatják a születési adataidat. Az opciók a következők: mindenki, regisztrált felhasználók, csak barátok, senki. A feliratok fordítását az ábrán olvashatjátok.
Vigyázz, mert ha itt a "senki"-t választod, akkor mindegy, mit jelölsz a következő kérdésnél, a születési dátumodból semmi sem lesz látható a profilodban a közönség számára.

És itt érkeztünk el a 3. ábrához.

3. ábra: Mi látszódjon a születési dátumodból?

A fenti ábrán látható legördülő menüből választhatod ki, hogy a születési dátumod mely része legyen látható a profilodban.
Itt is vigyázni kell, mert ha azt választod, hogy semmi, akkor fentebb hiába jelölted, hogy mindenki láthatja, mert a dátum nem lesz látható.
A feliratok fordítását az ábrán lévő feliratok tartalmazzák. Mindenesetre itt is több lehetőség van: semmi se látszódjon, csak a hónap és a nap látszódjon, csak az év látszódjon, minden látszódjon.

Ennyi lenne in nutshell (dióhéjban).

Természetesen továbbra is várom ötleteiteket, hogy az LJ zegzugos útvesztőinek mely részéhez kívántok némi eligazítást.

Comments

Köszönjük, bár a fordítás tényleg jobban felüdített volna...:) akkor ez azt jelenti, hogy a következő keddre viszont várhatunk ilyesmit? Van már új fejlemény az angol-vizsgával kapcsolatban?
Hát, sajnos, még nem, mert csak a 26. oldalon tartok, és az írás kb. 80 oldalas.
A nyelvvizsgán a szóbelin átmentem (ez pénteki fejlemény), de az írásbeliről még semmi hír. :(
Kedves tothem!
Én is csatlakozom az előttem szólóhoz, de ez a bejegyzésed eszembe juttatott egy kérdést. Hol lehet beállítani, hogy ne a teljes bejegyzést mutassa, hanem csak egy részét? (Read more/Tovább)
Ahhoz, azt javaslom, hogy olvasd el a második Útmutatót, amelynek a címe: Naplóbejegyzés írása. A baloldali linklistában, a Segítség a bajba jutottaknak címszó alatt megtalálható.
Jupííí, ügyes vagyok, megcsináltam! Köszönöm! :)
Gratula a sikeres szóbelidhez!Biztos emlékszel,hogy már kérdeztem tőled,hogy hogyan tudom beállítani úgy a friends oldalt,hogy megjelenjen a prev.20,next 20 is.Nos,megcsináltam,amit mondtál,de most is elmászik,egyszer ott van,és tudom olvasni a régebbi bejegyzéseket,egyszer meg eltűnik,(mostanában állandóan),pedig nem állítottam át semmit.Szerinted hogy tudnék segíteni ezen?Nagyon hálás vagyok,hogy eddig is ennyi mindenben segítettél,és ellátsz bennünket ilyen hasznos útmutatókkal!Köszönöm!!!
Sajnos, nincs más ötletem. Esetleg próbáld meg, hogy egészen más stílust választasz.
Vannak olyan beállítások, amelyeket nem minden stílus támogat. Régebben nekem is volt ilyen problémám, de fogalmam sincs, mitől javult meg. De nagyon az az érzésem, hogy számít, milyen stílust választasz, mert ennél pl. még sosem volt ilyen gondom.
Ja, még egy lehet. Milyen fiókod van? Ingyenes vagy plusz (ami szintén ingyenes, de vannak reklámok)? Mert az ingyenes (free) verziónál is lehetnek ilyen huncutságok.
Megnéztem, pluszos vagy. Akkor az is ki van lőve.
Hú de jó! Gratulálok a szóbelihez! Ha jól emlékszem az volt a mumusabb, ugye?
Jó lenne megint várni a keddeket.... :P
Pedig már majdnem kezdtem reménykedni. Bár aztán feltűnt, hogy nem is kedd van:D De amíg türelmesen várakozom tovább, hogy meglepj valamivel, először is gratula a nyelvvizsgához. Meglesz a másik fele is!:))
A bejegyzésekkel kapcsolatban pedig, ha egyszer rászánom magam, hogy elkezdjem életre lehelni a journalomat, az útmutatóid kis bibliákként fognak nekem szolgálni:)
Amúgy ezzel a prev/next 20 entry-vel nekem is bajom van (mint ayame49-nek). Eddig tök jól működött, de aztán kitöröltem a livejournalos dolgokat(usereket), és onnantól kezdve megszűnt mutatni, csakis a legfrissebbeket:S Esetleg nem tudnál vmi tanácsot adni, hogy mit tudnék tenni, vagy ez a livejornal bosszúja?:D:D:D
most látom, hogy visszajöttek a bejegyzések, pedig nem is csináltam semmit:)

segítség

Hello én már tagja vagyok a baráti körödnek, nem is ezért kérem a segítséged,de nem tudom elolvasni a korhatáros műveket se itt se máshol. Ha valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a baj kérem írjon. :)
Előre is kösz

Re: segítség

Azt, sajnos, én sem tudom megmondani, hogy konkrétan mi a baj, de több ötletem is van. A profilod nyilvános adataival minden rendben van.

1. Az LJ-n a profil testreszabásánál, a beállításoknál lehet előre megadni, hogy milyen korcsoportnak való oldalakat kívánsz megtekinteni. Ha ott nem a felnőtt oldalakat (explicit adult content)jelölted be, akkor az LJ nem fog beengedni. (Ez azért van így, hogyha a gyermek az LJ-n nyomul, anyuci letilthassa a nem neki való oldalakról.)
2. Van, akit csak akkor enged be az LJ a korhatáros oldalakra, ha az illető be van jelentkezve. Nem tudom azt mondani, hogy ez mindenkinél így van, mert tudok olyanról, akit simán beengedett.
3. Esetleg valamiféle korhatár-figyelő szolgáltatás működik a saját gépeden. Tudom, hogy az Explorernek van ilyen szolgáltatása. Ha a telepítéskor véletlenül be lett ikszelve, akkor át kell állítanod a böngésződet.
4. Nálam az is elő szokott fordulni, hogy az illető kölcsönös barát, de nincs benne a Belső Körben, mert valamelyik adata hiányzik, amely a tagság feltétele. Ez rád nem vonatkozik, csak azért írtam le, hogyha valakinek hasonló gondja van ezt az eshetőséget se hagyja ki a vizsgálatból.

Így első olvasatban ennyi. Próbáld végig, aztán kiderül, hogy kell-e tovább törpölni.

Pusz:
tothem
Köszönöm az e-mailedet,, az útmutató alapján igyekeztem kijavítani, hogy látható legyen a születési dátumom. Szerintem sikerült, Magyarországon élek.
Szia!
Engem az érdekelne, hogy az egész fiókomat hogyan tudom elrejteni azok elől, akik nem regisztráltak LJre? Nem szeretném, hogy ismeretlenek elolvassák csak azért, mert google kereséskor kiadja a blogomat. Elég sok bejegyzésem van már, és nem szeretném egyesével módosítani őket.
Hogyan lehetne mindent elrejteni?

Segítsgedet előre is köszönöm :)
Üdv:g_m
Tudom, hogy van ilyen lehetőség, de mindjárt pontosan utánanézek.
Tulajdonképpen kétféle megoldás létezik a problémádra, de lehetséges, hogy az egyik magában csak félmegoldás.

Ha a profilodban a menüből az "Edit profile"- ra klikkelsz, a megjelenő oldalon a táblázat feletti mondatban látni fogsz egy "comment settings" linket. Az visz a láthatósággal kapcsolatos beállításokhoz (Privacy).
Mindjárt a legelső a "Default Entry Security". Ennél a legördülő menüből kiválasztható, hogy csak a barátok (friends), ill. csak te (just me) lásd a bejegyzéseidet. Viszont a szöveg úgy szól, hogy új bejegyzések esetén ez legyen az alapbeállítás. Nem tudom, hogy a régebbi bejegyzésekkel ilyenkor mit csinál.

De mindjárt utána egy olyan beállítási lehetőség következik, ahol beállíthatod, hogy a keresőgépek kisebb eséllyel találják meg a naplódat.

Ez a kettő együtt valószínűleg elég jól megszűri a látogatókat.

Edited at 2011-06-18 05:43 pm (UTC)
Szia

Köszönöm szépen a segítséget:). Az alapbeállításos dolognál igazad volt: a korábbi bejegyzések ugyanúgy láthatóak maradnak mindenki számára, csak a beállítások mentése után posztolt anyagok lesznek "elzárva". Ettől függetlenül az, amit leírtál, már így is nagy segítség volt:)
Köszönöm szépen!

Puszi:g._m.