?

Log in

No account? Create an account
bumblebee

El vagyok kenődve

Ahogy páran talán emlékeztek, ma volt a nyelvvizsga.
Eléggé ki vagyok kattanva.

Tegnap volt a szóbeli, amiről mindig is tudtam, hogy necces lesz, és persze abszolút be is jött a dolog.
Az első részen azért sikerült 33 pontot összelapátolnom, de mivel 42 pont kell a sikeres szóbelihez, így le is mondtam róla, hogy átmegyek, mert a magnós feladatoknál eddig még sosem sikerült 6 pontnál többet elérnem. És akkor jött a labor-feladat... és újra feléledt bennem a Remény. Úgyhogy, most három hétig rághatom a körmömet, hogy meglesz-e a szükséges kilenc pontocska.

Annak ellenére, hogy halálra izgultam magam, naivan azt hittem, hogy túl vagyok a nehezén. Mert ugye, mi bajom lehetne az írásbelin, mikor a kb. 50 próbateszt mindegyikét 82-88 %-os eredménnyel írtam meg.

Hát igen. Itt jött az Origó nagyjelenete: az ötven elemes nyelvtani teszt.

Kivétel nélkül, mindannyian dobtunk egy hátast, amikor megláttuk a feladatokat.

Még a felét sem tudtam megoldani. Na jó, azért a fele meg lett volna, ha sikerült volna befejeznem harminc perc alatt.

A végén persze kiderült, miért: tévedésből felsőfokú tesztet kaptunk.

A vizsgahely azonnal reklamált, de egyelőre fogalmunk sincs, mi fog történni. Állítólag arra gyakorlatilag nulla az esély, hogy - amennyiben elismerik a hibájukat -, csak a tesztet íratnák újra. Ha újraíratják, akkor az egészet.

Tulajdonképpen azt sem tudom, hol lehet ilyenkor reklamálni. Mert a vizsgahely vezetőjének első körben - állítólag - azt válaszolták, hogy egy kicsit nehezebb volt a teszt, nincs azzal semmi baj.

Ki az a szerv, aki döntnökként szolgálhat egy ilyen esetben?

A felsőfokúsok úgy jöttek ki, hogy tök könnyű volt a vizsgájuk. Erős a gyanúm, hogy ők kapták a középfokú tesztet. Egyébként, szerintem ez a teszt még a felsőfokúhoz is elég nehéz volt, mert az Origó honlapján 75 %-ra simán megcsináltam a próbatesztet.

Szóval, az írásbeli jó nagy szívás volt. Ezen nincs mit szépíteni.
És teljesen tanácstalan vagyok, mi a fenét lehet ilyen esetben csinálni.

Comments

Page 1 of 2
<<[1] [2] >>
virtuális ölelés, remélem hamar megoldodik a dolog és számodra előnyősen. Azt hiszem van olyan országos szervezet aki felügyeli a nyelvvizsgát. lehet az origó honlapján is találsz utalást a felügyelőszervükre, esetleg az oktatási minisztérium honlapján is lehet valami.
Köszi! Meg is néztem, az Akkreditációs Testületnél lehet picsogni.
Szóval, megvan a hétfői nap programja. :)
Olyan szívesen adnék tanácsot, de nem tudok. De azért egy virtuális ölelést én is küldök. :)
Ó, te szegény, nem csodálom, hogy el vagy kenődve, ez tényleg szívás. Tanácsot adni nem tudok sajnos. Ha jól vettem ki a szavaidból, akkor lehet, hogy még a hibát sem hajlandók elismerni? Azért az egy kicsit durva! És legalább a vizsgadíjat is újra elkérik, hogy ha már lúd, akkor legyen kövér alapon? Mindenesetre simi neked és kitartás.
Köszönöm az öleléseket, tényleg jól esnek. :)

Majd hétfőn felhívom a nyelviskolát, hogy mi van-e valami fejlemény.

Az én esetem még nem is olyan durva, nekem inkább anyagi veszteséget jelent, ha megbukom, és mehetek újra.

Viszont a munkaügyiseknek még egy patronjuk van ezen kívül - azért már fizetniük kell -, és ha azon sem mennek át, ki kell fizetniük az egész tanfolyamot. De akinek most csak a teszt pontszáma hiányzik ahhoz, hogy átmenjen, annak ugye a pótvizsga díja, és a közte lévő időre az ellátás elvesztése az anyagi kár, amit elszenved.

A felvételizőknél sokkal nagyobb a gond, mert a hivatalos bizonyítvány kb. két hónappal a vizsga után lesz csak meg, és csak akkor tudja beszámíttatni az érte járó 35 pontot. Tehát, ha még igazunk is lesz, és újraíratják a vizsgát, ők már akkor is lecsúsznak a határidőről, és lehet, hogy pont emiatt a hiányzó 35 pont miatt nem veszik fel őket oda, ahová elsősorban menni szerettek volna, akkor nekik végül is az egész életüket elszúrhatja egy ilyen hülye hiba.

A gyerek azt mondja, hogy neki jól ment a latin írásbeli, de a szóbeli miatt eléggé el van szontyolódva. Majd meglátjuk. Tudod, azt mondta a vak is.
Annyira sajnálom, hogy így jártál. Igazi balszerencse. Tudom, hogy most már nem segít, de a BME Nyelvvizsga Központja nagyon klasszul bonyolítja a dolgot, és ott nem érhetik meglepetések az embert, mert minden feladattípusból azonos mintafeladatokat adnak ki kulcsokkal (még a magnós részhez is!).
Legközelebb próbáld ki őket! :)
Mivel ismerem a munkáidat, tudom, hogy a felsőfokútól sem vagy távol.
Igen. Egyetértek. Ha angol, akkor a BME nyelvvizsga központja az igazi, de én is a felsőfokút ajánlom. Ha Latin, akkor a Rigó utcát és ha Német, akkor a Goethe intézet. Puszi, anagrma2

El vagyok kenődve

Szia!
Szóval azt írod, hogy

"Szóval, az írásbeli jó nagy szívás volt. Ezen nincs mit szépíteni.
És teljesen tanácstalan vagyok, mi a fenét lehet ilyen esetben csinálni."

Nagyon együtt érzek veled. Hát igen ez az én tapasztalatom is.
Semmit! Pénz beszél, kutya ugat. Várd meg a szóbelit. Majd az azutáni véleményedre is nagyon kíváncsi vagyok.
Egyébként nem szeretnél inkább felsőfokúra jelentkezni? Az a tapasztalatom, hogy nekik sokkal könnyebb, mint a középfokún.
Nagyon szurkolok a továbbiakhoz, anagrama2

Re: El vagyok kenődve

A szóbeli pénteken megvolt. A vizsgáztatók elég kedvesek voltak, csak szemét szituációs témát húztam. A labor eredményét még nem tudom. Attól függ, hogy átmegyek-e. (9 pontot kell elérnem a 15-ből.)

Gondolkodom a felsőfokú írásbelin. De arra még egy kicsit gyúrni kell. Megnéztem a feladatsort. Azért jóval nehezebb, és több feladatot kell megoldani ugyanannyi idő alatt. Az ottani fordításhoz és a szövegértés feladathoz is kellett szótár, és sok szó, kifejezés nem is szerepelt a közepes szótárban. A felsőfokún kevesebb a nyelvtan, inkább a kifejezésekre, idiómákra mennek.

Egyébként lehet, hogy még a pocsék tesztem ellenére is átmentem az írásbelin, de ez legkorábban egy hónap múlva derül ki.

Ez nagyon durva. Nem tudom, hogy pontosan kihez lehet ilyenkor fordulni, de ez a 'kicsit nehezebb volt így a teszt' duma valami szörnyű. Középfokú nyelvvizsgára nem kérhetnek felsőfokú anyagot, és felsőfokúra nem lehet elég egy középfokú.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen negatív élmény ért, tudom, mennyire izgultál már hetek óta.
A szóbeliért drukkolok nagyon!!!!!
Köszi!

Most néztem a pontokat. Elvben, ha a szövegértésre, és az angolról magyarra fordításra megkapom a max. pontot, vagy csak pár ponttal kevesebbet, akkor még nulla pontos teszttel is átcsúszhatok. Bár azért lehetséges, hogy azon is összejön egy-két pont, bár lehet, hogy ez túlzott optimizmus. Aránylag jól meg tudtam volna csinálni ezt a tesztet is, csak nem fél óra alatt. Rendesen kivert a víz, amikor közölték, hogy még öt perc van hátra, és én pont a 23. kérdésnél tartottam az ötvenből.
nááá ,(( *simiii* én is BME vizsgáztam... sima volt...

*drukkdrukk*
Köszi!
Hát ez Magyarország. Ilyen bénák vagyunk....
Na de remélem mindezek ellenére sikerült!
Én az Euro-s nyelvvizsgára készülök (vagyis tervben van, hogy majd megyek :P)
Sok sikert neked! Remélem, nálad minden rendben lesz.

A gyerekem is az Euro-n ment át.
Uhh basszus! Szegénykém! Abszolút meg tudom érteni, hogy mit érezhetsz, meg az is, aki valaha nyelvvizsgázott már, főleg a Rigó utcában... Anyunak azért is levontak pontot, mert fordítva írja az m és n betűket. Fel a fejjel, majd csak lesz valahogy! Szurkolok neked!
Pusz: Adi
Két dolog jutott eszembe:
- ha középfokra készülve a felsőfokú teszt (majdnem) felét sikerült megoldanod, az jó, nem?
- van egy ismerősöm, aki anno, amikor a diplomához kellett neki sürgősen a nyelvvizsga, és nem bízott a tudásában, pár héten belül három különböző helyre jelentkezett be vizsgázni. El is ment a második és a harmadik helyre is; mert nem volt benne biztos, hogy sikerült amit már megcsinált. Most ott áll, két és fél angol középfokúval.

Egyébként, ami a "mi a fenét kell/lehet ilyenkor csinálni"t illeti: balhézni. Sokat, minden lehető helyen (vizsgahely, Rigó utca, felügyeleti szerv), mindenképpen írásban is, hogy nyoma legyen.
Nekem nem létkérdés a papír, csak jó, ha van.
És az a helyzet, hogy sajnálnám fölöslegesen kidobni azt a közel húszezer forintos vizsgadíjat.

Ez a több vizsgára bejelentkezés nem rossz annak, akit szorít a határidő, csak az a gond vele, hogy kb. 80 ezerbe kerül. :)
Szia! nagyölelés! Nem nagyon tudok segíteni sajnos, nem tudom, mit lehet ilyenkor tenni. Az tényleg nem valószínű, h csak azt az egy részt iratják újra, de sztem ahhoz ragaszkodjatok, hogy ne kelljen megint fizetni és hogy minél előbb újraírhassátok.
Szia!Elképesztő történet. Az egyik családtagom pont a Nyelvizsga Akreditációs Testületnél dolgozoik és meséltem neki, hogy mi történt veled, de még ő se hallott ilyet. Az a minimum, hogy ingyen vizsgázhatsz újra és, hogy bocsánatot kérnek!
szia! egyetértek az előttem szólókkal :) tőlem is nagy virtuális ölelés, és tessék csak reklamálni! :D
viszont minden roszban van valami jó, ugye? pl.:lassan várhatjuk a következő fordításod?
dorek
Nem semmi, mik történnek Veled! Van már valami hír a mai ügyintézés után? Még akkor is szívás, ha újra írhatod, mert megint izgulhatsz. És szerintem az a minimum, hogy nem kérhetnek megint pénzt, ha ők szúrták el a dolgot.
Hát ez nem semmi!Nekem az volt a szerencsém,hogy a fősulim akkreditált vizsgahely,és így nem kellett máshova mennem.Mondjuk németből van csak nyelvvizsgám,amivel a mai világban nem érek annyit,mint az angollal.Fel a fejjel,szorítok,hogy sikerüljön!Szerintem is az lenne az alap,hogy ne kelljen fizetni,és hogy minél hamarabb újravizsgázhassatok az írásbeli részből,de hát kis hazánkban sajnos nem mindig működnek igazságosan a dolgok!*hatalmas virtuális ölelés*
Page 1 of 2
<<[1] [2] >>