?

Log in

No account? Create an account
Pyracantha

Szalagavató

Néhányan érdeklődtetek, hogy milyen ruhát csinálok a gyereknek.
Hát íme:

A "B" modell lett a kiválasztott, a csipkés felsőrésszel.
Egyelőre úgy áll, hogy a bélés teljes egészében ki van szabva és - amennyire lehet - összevarrva, továbbá a ruha fele ki van szabva. Sokat kínlódtam, míg sikerült beállítanom a lockot ehhez a kissé rugalmas selyemhez.

Már csak amiatt izgulok, hogy legalább nagyjából hasonlítson a képen láthatóra. :)

Kelenta szalagavatói ruhája

Comments

Hú ez nem semmi! Esküvői ruhának is elmenne!
Tulajdonképpen az. :) A többiek is esküvői ruhákat kölcsönöztek.
Ez nagyon szép, Tothem. Micsoda rejtett v. kevésbé rejtett tehetségeid vannak még? Tényleg, sikerült megoldanod a közbélés rejtelmeit? :)
Igen. Így, hogy mégis a csipkéset kérte, nyugodtan rávasalhatom a bélést, mert még jön rá a csipkés rész. Egy vagyonba került az a rohadt csipke. Amit vettem, azon vannak gyöngyök és egy-egy flitter is, de néztem egy egyszerűbbet, mire az eladó szólt, hogy annak 33000 Ft métere (110 cm széles!). Még jó, hogy kapni, mi? Smucig voltam, a legolcsóbbat vettem. Bár biztos jobban jártam volna egy csinos IKEA-függönnyel. :)
Hello!
Csak meghajolni tudok előtted!Te vagy maga a Szuper Anyu!Megnézném én anyum hogy varrná meg nekem a palotás ruhát, vicces szalagavató lenne.
Minden jót neked és sok energiát ahhoz a sok mindenhez amit csinálsz!
Jajj!Köszön a szülinapi köszöntést (megint):D!
Le a kalappal előtted,biztosan nagyon nehéz az elkészítése!De milyen jó érzés lesz majd látni,ahogy ezt a gyönyörű ruhát viseli!Sok sikert a befejezéshez!
Nem vészes. Inkább a sok hozzávalót macerás összeszedni. Meg egy csomó mindennek úgy felment az ára az elmúlt tíz évben. Régebben pl. fillérekért lehetett normális cérnát kapni. Most? Majd hanyatt estem, hogy mennyibe kerül. És a lockhoz kell négy nagy tekercs egyszerre. Ja, és kellett kb. harminc darab gomb, aminek régebben 5-10 Ft volt darabja. Most a gombokért, meg egy cipzárért fizettem kicsit több, mint ezer forintot.
Ismerem az árakat,én keresztszemest varrok,anya hímez és köt,nagyim gobelint varr,+géppel is varrt "riselinözött" (bocsi a tájszóért,de én ezt szoktam meg tőle),másik nagyim varrónő,szóval az egész család nagy kézimunkás,de szép sorjában mindenki abbahagyja,mert nem bírjuk anyagilag.De sebaj,jönnek a "szép" kínai kalocsai terítők és matyó hímzések ;)Én azért kitartok a kézimunka mellett,amíg meg bírom venni a hozzávalókat.Mégiscsak megvan a varázsa a karácsonyra kapott griffendéles vagy mardekáros színekben pompázó kötött sálnak (by anyum):)
Hát most én is kézimunkázok, mert lerohadt a normál varrógép. :( Végül is nincs sok szétvasalandó varrás, azokat megvarrom kézzel, a többihez jó a lock.
so ez az eset is bizonyítja, hogy sokszor a leves maga többe kerül mint a hús ,))

de innen nézve nem egy olyan nehéz dolog megvarrni, egyszerű a szabás és ez nagyon jó ,)

mindig is azt vallottam: az egyszerűbb szebb ,)))
A dolog rákfenéje, hogy a behúzás szépen sikerüljön, meg hogy a gép ne húzza össze a selymet. Eddig jó lett. :)
Majd ha kész lesz, teszek fel képet.
Te jó ég!. Már amikor a saját jelmezedet készítetted a Meri talira már akkor döbbentem, hogy milyen ügyesen varsz. De ez szerintem nagyon nehéz lehet. Le a kalappal. Ügyes vagy.
Bár nekem lenne ilyen tehetségem(meg türelmem)...vagy legalább az anyumnak:PPP. Ez nagyon szép. Ügyes vagy.
atyaég! meghajolok előtted!:) gyönyörű a ruha...és, hogy még "szenvedsz" is vele:) megnéztem volna, ha anyának kell egy ilyet varrnia:D szerintem mindketten jobban jártunk, hogy kölcsönöztünk, de úgy sajnáltam, amikor vissza kellett vinni, a Te lányodnak nem lesz ilyen gondja:) majd a végeredményről is láthatunk fényképet?
Hallottam hírét, biztos remek lesz! Szerencsére élőben lecsekkolhatom! Csak a hozzá illő kontyot sajnálom XD
Tudtam, hogy nem bírod megállni, hogy ne olvasd a fejemre!
De ezzel a frizurával, valahogy sokkal inkább a korának megfelelően néz ki.
Az új frizura tök jó, azt elismerem. De akkor is :) Azért kicsit sokkolt :)
Gyönyörű ez a ruha Tothem. Ügyi vagy!
Várjuk ki a végét. :)