?

Log in

No account? Create an account
ci-ca

Útmutató 3. - Linklista készítése

Többen kérdeztétek tőlem, mi módon hoztam létre a napló bal oldalán található linkgyűjteményt, így rögtön megfogalmazódott bennem, mi legyen az Útmutató következő témája.

Remélem, ez is kellően használhatónak bizonyul majd.

Na, lássuk.

A linklista készítéséhez is a "Felhasználó adatai" (másnéven "User info", vagy "Profile") oldalról kell elindulni, amellyel az előző útmutatókban már találkoztunk. (Nagyításhoz klikkelj az ábrákra.)

1. ábra

Ha a "Customize Style" feliratra klikkelünk, a 2. ábrán látható lapra jutunk. Itt többféle beállítás is elvégezhető az oldal kinézetével kapcsolatban, de a jelen téma szempontjából csak az ábrán aláhúzott "Links List" felirat érdekes.

2. ábra

És itt következik a lényeg. Talán annyit fűznék még hozzá az ábra magyarázataihoz, hogy nem csak a LJ-n belülre mutató linkeket lehet itt megadni, hanem bármilyen más oldal url-jét, csak arra vigyázzatok, hogy helyesen tüntessétek fel az url-t, és lehetőleg itt se adjatok meg idegen oldalak tartalmához közvetlen linkeket, csak a nyitóoldalra mutatót, és ahhoz is illik engedélyt kérni az oldal fenntartójától.

Fontos megjegyeznem, hogy a címsorok, ill. üres sorok kialakítását nem minden téma támogatja. Továbbá, hogy a linklistába felvehető linkek száma függ a számla típusától. (Free (ingyenes), Plus (reklámos ingyenes), Paid (fizetős)). Már nem emlékszem, de lehetséges, hogy az ingyenesnél egyáltalán nem engedi a linklistát. (Az IJ-n nem vagyok fizetős, és ott már csak egy szabad sorom van.)

3. ábra

Ennyi volna. Esetleg még annyi, hogy a kész eredményt érdemes leellenőrizni, hogy valóban úgy működik-e, ahogy képzeltük, a linkekre kattintva valóban a kívánt oldalra jutunk-e. Egyszerűbb időben kijavítani a hibát, mint reklamáló e-mailek tömkelegére válaszolni. :)

Comments

Nagyon jó lett, érthető és világos mint a nap. Nekem már a múltkori gyorstalpaló tanfolyamod után sikerült rájönnöm, hogyan kell csinálni, csak a címsorokat nem tudtam, de most már az is érthető. Köszönöm.