?

Log in

No account? Create an account
bodobács

Töprengés

Tulajdonképpen már elég régóta foglalkoztat valami.

Voltam Merengő táborban, különféle fanfic-oldalak találkozóin, részt vettem fanficírói megmérettetésen, ahol minden írónak be kellett mutatkoznia, rendszeresen követem az angol fandom eseményeit... Szóval, mondhatjuk, hogy van némi rálátásom a HP-fandomra.

Mindezeken az eseményeken egy dolog annyira szembetűnő, hogy elég nehéz figyelmen kívül hagyni.

Na, kitaláljátok, mi lehet az? Aki ott volt, már biztos pedzi.

Alig vannak fiúk. És most nem csak a slash-eseményekre gondolok, mint a Snarry Games, vagy a WS, hanem úgy általában.

Az angolok közül biztosra tudom, hogy Nemesis fiú, ráadásul az egyik aranyos snarryjét a feleségének ajánlotta.
A Merengőn is vannak páran.

Tehát, arra lennék kíváncsi, hogy rendszeresen látogatja és olvassa-e az oldalamat valaki - a férjemen kívül -, aki hímnemű? Már csak azért is érdekelne, nehogy valakinek komolyabban a lelkébe gázoljak, ha a bejegyzéseim valamelyikénél "hölgyeim" megszólítást alkalmazok.

Mivel ez a szavazósdi elég jól működik, és az eredményt rajtam kívül senki más nem láthatja, ezt az eszközt veszem igénybe ehhez a kis felméréshez.

Kérlek benneteket, hogy az igazságnak megfelelően válasszatok. Ha nem akarjátok elárulni, akkor inkább ne szavazzatok, vagy a "Nem árulom el." opciót jelöljétek. Köszönöm!

(A következő Prodigal-résznél zaklatni foglak benneteket még egy rövidke felméréssel az olvasási szokásaitokról, de aztán egy ideig békén hagylak. Ígérem.)

Poll #1255140 Az oldal látogatóinak nemi megoszlása

Kérlek, válassz az alábbiak közül:

Nőnemű vagyok.
105(98.1%)
Hímnemű vagyok.
1(0.9%)
Nem árulom el.
1(0.9%)


Comments

Hát, ez eddig igen érdekes. :-)
Érdekesen alakul tényleg.
Ja, egyébként a mostani WS-en van 1 szem fiú a 36 emberből.
Meg múltkor a Marriage Stone-os levlistán volt kérdés, hogy van-e ott fiú, és ha van mit szól a slash műfajához. 2 fiatalember jelentkezett, egyiket nem zavarja a slash, másik meg eleve meleg, így persze őt sem.
Illetve a környezetemben van egy srác, aki olvas fanficet, de slasht semmiképpen sem.
Hát, a fiúknak itt is bele kell húzniuk. :)
Szia! mikor ismerkedtem a slash műfajjal kicsit utána olvastam...
és szóval ezt műfajt úgy jellemezték hogy általában NŐK (korhatár is meg votl adva de már nem emlékszem) irják és nők olvassák. :)
Eddig több mint 60! nőnemű és 1 hímnemű...
Nem valami sok a hímnemű.
Én is láttam már pár fiút, de főleg lányok. Ez engem is foglalkozatott, de soha nem annyira.
érdekes :)
szerintem az egész Fandomban viszonylag kevés hímnemű van. Ismerek párat, de azok nagyrésze nem olvas slasht - legfeljebb fermslasht. Slash írása olvasása mostanában szinte tényleg divattá vált, és sajnos a korhatár is egyre lejjebb csúszik. (ez nem feltétlenül jó) De ez 99%-ban női műfaj. Van meleg ismerősőm, egyszer - némi győzködés árán - rávettem, hogy olvasson el egy-két szexjelenetet. Ő speciel jót nevetett rajta. Szerinte süt róla, hogy nők írták. Mert bár vannak olyan meleg pasik, akik érzelmesek - néha a nőknél is jobban -, de a szex általában nem az a "visszafogott fajta", ahogy a fanficek nagyrészében leírják :D
Igen. Erre próbáltam rávezetni a népet a WS-en az interjúmban és a kritikáimban.
Mert a melegek kapcsolatában a lényeg, hogy mindkét fél FÉRFI. És ettől egészen más a kapcsolat dinamikája, mint a heteroszexuális kapcsolatokban. Oké, a biztonságos fogamzásgátlás feltalálása óta a vegyespárosoknál is gyakoribbá vált a nálad-vagy-nálam típusú hozzáállás, ennek ellenére sem a nők, sem a férfiak nem képesek igazán megszabadulni a biológiai szükségszerűség által a génjeikbe táplált feladataiktól, szereposztásuktól. És ez független a szexuális beállítottságtól. (Más a helyzet a transzszexuálisokkal, akik "rossz" testbe születnek, mert esetükben pont ez a szereposztás van felcserélődve.)
Ahogy te is írtad, vannak kivételek, de nem az az általános, mert a biológia törvényei értelmében, a nőstény a legkiválóbb szaporítóanyag érdekében válogat a hímek között, elvárja a bizonyítást, mielőtt kötélnek áll; a férfiak viszont, génállományuk túlélése érdekében, minél több helyre igyekeznek szétszórni a magjukat. Itt feltehetjük a kérdést, hogy: Oké, de akkor mi van az érzelmekkel? Semmi. Az érzelmeket, ugyanezen cél érdekében, biokémiai folyamatok generálják, és bár a költők sokkal szívesebben megéneklik a szerelmet, mint hasnyálmirigy működését, az még a lényegen nem változtat.
Jé, van egy fiúnk! De jó!
Egyébként én 1 éve még nem tudtam, mi az a slash.
:-)
Megjegyezném, hogy azért látogatom és olvasom az oldaladat mert aranyos. Slash-ből is csak a tieidet vagyok hajlandó elolvasni - de csak kellőképpen cenzúrázva.
Ugye tudod, hogy imádlak? (cupp)
De te akkor is minősített eset vagy, drágám, mert én személyesen is ismerek olyan hölgyeket, akik élete párjának fogalma sincs róla, hogy nejük őnagysága slasht olvas, pláne, hogy ír is. (Az ifjoncok esetében pedig papa, mama él áldott tudatlanságban. Az én esetemben is. :D)
Érdekes kérdés, bizony. Az is lehet, hogy maga a Harry Potter ( a canon) kevesebb fiút fogott meg, mint lányt, és akkor a fanfictionökről még nem is beszéltünk... (Nemhogy a slashről:)) De amúgy, ha vki ismer olyan srácot, aki slasht olvas, és mégis hetero, azt nyugodtan küldhetitek hozzám:D
Szia!
Érdekesnek találom a dolgot. Nyilván kevesebb fiút érdekel a két másik pasi együttlétéről szóló leírás. Az pedig kifejezetten dícséretes, hogy a te férjed látogatja ezt az oldalt. Az én párom, bár tudja, hogy mi az a slash (mert megmagyaráztam neki), és azt is, hogy olvasom, sőt! De nem érdekli, még azon a szinten sem, hogy megnézze engem mi érdekel. :S Mit lehet erre mondani?
De, mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja, vannak azért kivételek. :))
Érdekes eredmény. Kiváncsi vagyok lesz e több fiú, bár lehet, hogy a slash annyira nem érdekli őket.