?

Log in

No account? Create an account
magyal

Jaj...

Még négy nap és kezdődik az iskola.

Totál bele vagyok betegedve.

Elfogyott az öntapadós könyvborító, vennem kell még, hogy az elsős fiam könyveiből a maradék nyolcat is be tudjam burkolni.

Az előírásoknak megfelelően fel kell vagdalnom a Meixner-könyv 100 oldalas mellékletét. A gond, hogy elfelejtettem az előírásokat. A vagdosás megy, de a betasakolási szisztéma valahogy homályba veszett, és ha már kivágtam, a fene sem tudja megállapítani, melyik melyik volt. Oké, felírhatom az oldalszámot a borítékra, de ha valami szöveget is fel kell írni, akkor bonthatom ki mind a száz borítékot.

Pankának még meg kell húzni a piros javítóvonalakat az irodalomfüzetében.

El sem tudom képzelni, hogy fogjuk megszervezni a reggeli fürdőszoba-beosztást. Eddig Matyi és én mindig utolsónak maradtunk, mondván, mi ráérünk. Hát ezentúl mi sem érünk rá. Tök ciki.

Ezen felül azt sem tudom, hogyan fogom reggelente kirobbantani az ágyból drága legapróbb csemetémet, akit éjfélkor is csak nagy nehézségek árán lehet ágyba vontatni, és aki még hajnali kettőkor is rajtaütéseket hajt végre a hűtőszekrény és a kamra ellen.

Még mindig nem kaptam normális minőségű (mármint, nem olyat, ami már gyárilag is olyan, mint a szita), matrica nélküli, fehér pólót tornaórára. Tépőzáras tornacipőt sem.

Még nem rebegtem hálaimát azért, hogy legalább a csajok hozzávetőleg önjáróak. De fogok.

A fiamnak akkor lesz színes rúdkészlete (a barátjának is), amikor Lilyanjudyth megérkezik vele Mezőkövesdről. Azért érdekelne, hogy Pesten miért kell nagyítóval keresni a forgalmazókat, és hogy ugyan itt miért drágább nyolcszáz forinttal, mint vidéken. (Nem vicc. Egyetlen boltot találtam, ahol megrendelésre - ha összejön legalább harminc csomagnyi - meghozatják, írd és mondd, majdnem kétezer forintért. Kövesden 1100 forint. Lehet, hogy megérne egy keresetet a gyártó ellen a Tisztességtelen piaci magatartás tilalmáról szóló törvény alapján.) Az a rohadt gyes és a családi pótlék hajszálra ugyanannyi itt is, mint ott. Attól eltekintve, hogy itt minden más is számottevően drágább.

És fáj a fejem, meg a porcikáim, és lázas vagyok, és egyébként is: Nyaff!

Na, most, hogy kipicsogtam magam, mindjárt jobban is vagyok. (A vírusfertőzésre utaló tünetektől eltekintve.)

Egyébként a Come Out of the West egyharmadánál tartok.

És a habtiszta kutya egész nap azzal volt elfoglalva, hogy a már-már egészségre ártalmas mértékben tiszta állapotát minél hamarabb kevésbé káros szintre redukálja.
Az oktató javasolta, hogy következő alkalommal tegyek a kutyus "hajába" hajgumit, mert ha mutat neki valamit, van, hogy nem veszi észre időben. Mindenesetre érdekesen fog kinézni Boglya úr bóbitával. :) Aztán majd kezeltethetem nemi identitászavarokkal.

Comments

Szia!

A helyzet, amit lefestettél nem túl rózsás, és most egy kicsit megijedtem, hogy mi vár ránk jövőre. Nekem a nagyobbik ugyanis akkor kezdi a sulit. (Ha felveszik :))
oh.. mi az idén kezdünk a gimibe spanyol szakon..
szerintem hagyom -az amúgy is beporosodott- angolomat és ráfexem a spanyolra brrrr

matróz blúzt hajt a gyerek és a fő dilemmája hogy milyen tolltartót vegyen... a füzetekről még nem csevegett de remélem se spongya bob se tündérke se mr potter se griifendél mintás Nem lesz!!!

amúgy hogy álltok a kutya oktatással? látccik vmi haladás? hányadik órát veszitek?
Eddig hat alkalommal vitte el Bogit az oktató, és igen, látszik már a hatása. Például nem igyekszik mindenáron megszabadulni a póráztól, nem rángatja, hanem szépen leül, és vár az indulásra. Nem akar előre rohanni sem. Még a kapun kisurranás egy komoly probléma, de már az is alakul, meg a felugrálás is, de ha nagyon örül, akkor még ugri-bugri. De a négy órás kozmetikázást nagyon vitézül bírta.

Mi füzetből kutya közönséges Tesco tizenhét forintosat vettünk, a különlegesség iránti igényt a leckefüzetek és az üzenőfüzetek terén élhették ki a kölkek. Tolltartó-ügyben én teljesen felhagytam az emeletes, gumiba-fűzős típusokkal, mert a kölykök úgysem dugják vissza a ceruzákat, akkor viszont, ha nem cipzározza be, az egész beborul a táska aljába, és ripityára törik benne a bél. Hiába veszem a legmárkásabb színes ceruzákat, az ilyen mostoha kezelést egyik sem tűri. Az ovális, aljába bevágom és bezipzárazom-típus a gyermekeim szokásait tekintve reálisabb választásnak tűnik.

Egyébként, mit szólnál Wall-e-hoz?
Nem irigyellek. Tavaly en is ezen estem tul, a fiam szarnyallt, hogy iskolas lesz, en meg itt izgultam aug. vegen, hogy minden megvan-e...Ne izgulj, tul leszel rajta es minden be fog allni a rendes kerekvagasba:) Bar ilyenkor orulok, hogy videken lakok, mert a fiam egyedul megy es jon az iskolabol, en csak a kapuban varom, hogy atkiserjem az uton, de neki mar ez is ciki-de engem nem erdekel, hogy milyen ciki egyedul nem mehet at az uton meg:)) de neked raadasul majd kisergetned is kell...amugy messze van az iskola hozzatok? Nalunk az ontapados borito nem vallt be, nagyon csuszosak es nem marad meg egymason ket konyv normalisan, igy iden olyan beledugosokat vettunk. A fuzetek nalunk is sima mezei tescosak, de a borito az attol fugg mi a kedvenc vagy meno mese, az olyannak kell, hogy legyen (tavaly pokember, iden a panda kungfu a meno, legalabb is a fiamnal). A taskank birja meg es remelem kibirja majd meg a harmadik osztalyt is, mert az sem olcso...Az alvassal mar nincs gond miota iskolas, de addig mig ovis volt, nalunk is gond volt az esti elalvassal(volt ugy, hogy mar ejfel meg fel egy volt es akkor azt mondtam ha nem alszik, akkor lecsapom:) )de miota iskolaba reggel 6.30kor van az ebreszto, hogy 7.30ra beerjen, azota mar este idoben? (10) mindig elalszik:))Hat igen, ez van annak aki iskolaztat, rohangalas, idegeskedes meg miegymas:) Na, vege a mesenek, remelem azert megnyugodtal mar egy kicsit, puszi.
Valamilyen szinten megnyugtat az a tudat is, hogy már kétszer sikerült túlélnem az iskolakezdést, a tanévkezdést meg még annál is többször. De annak ellenére minden alkalommal tiszta ideg vagyok.
Pl. mert amint beírják az egyik gyerek ellenőrzőjébe a szülői időpontját, gyakorlatilag meg sem kell néznem a másik kettőét, mert az tuti, hogy legalább egynek - de leginkább mind a kettőnek - ugyanakkor lesz. Pankáéra nem jutok el már egy ideje. Mert Nórika érettségizik, az övére muszáj menni. Matyi most elsős, az övére szintén muszáj menni, mert még csak kóstolgatjuk egymást a tanítónénivel. Már kétfelé sem igazán tudok osztódni, de háromfelé garantáltan kizárt.
A Matyi sulija nincs messze. Pankáé mérsékelten (kb. 20 perc), Nórikáé két kerületnyire (kb. 40 perc). A két csaj nagyjából egyszerre indul, mert Pankának előbb kell beérnie.
4 órás kozmetikázás? Az enyim 1 percet nem bír ki úgy a kádban, hogy rám ne fröcskölje mindazt a vizet, amit a két tonnás bundája felszívott. Mondjuk, nekem egy fehér(?!) német spiccem van, pár éve elkövettem azt a hibát, hogy megsajnáltam a 35 fokos melegben. Fogtam hát a háztartási ollót, és uzsgyi neki. Mondanom sem kell, rögtön helyi látványossággá nőtte ki magát az ugató 'bárányom'. Mikor egy négytagú család, az utcán elkezdte lefényképezni, megfogadtam hogy, soha többé. Máig nem értem, miért nem engedi a barátnőm, hogy igazítsak a haján...
Nahát, én sem értem. :D
Nálunk én nyírom az egész családot. Látod, vannak még bátor emberek. :)

A kozmetikus mondta, hogy hozzá jár egy puli, akit nyárára rendszeresen megnyíratnak, olyan pumi formára. Holnap reggel kapja a bóbitát. :)
Nem egyszerű az élet. Én nem emlékszem milyen volt sulikezdés. Mármint az enyém. Ha lesz gyerekem, biztos én is szét idegeskedem majd a dolgokat. (Azt sem tudtam, hogy létezik olyan, hogy öntapadós borító.)
Sok sikert, és nyugalom.
Gyógyulj meg gyorsan. Most azt javasolnám, hogy pihenj, de nem hiszem, hogy erre a gyerekek mellett sok időd van, de azért próbáld meg. Kapcsolódj ki. Rögtön szebb a világ, ha kipihent az ember.