?

Log in

No account? Create an account
tothem - lj

Helyzetjelentés

Ezt már az új gépről írom.
Már csak 24-szer nyithatom meg a Wordöt, anélkül, hogy fizetnék egy vagyont azért a flancos változatért, ami mézesmadzagnak fel van telepítve (az imént villogott a képembe). Az már a Microsoft baja, hogy nekem az a csilli-villi nem kell. Már szedtem le magamnak tök ingyért OpenOffice-t. Bár egy régebbi MS Office nem esne rosszul, de manapság már csak ezek a csicsásak vannak. Hála az égnek, sikerült XP-s gépet venni. A Vistától valószínűleg megütne a guta (mint sok más gyanútlan felhasználót világszerte). Még a photoshoppomat szeretném valahogy átszerelni. Nem igazán akaródzik újat venni.

Rettentően szégyellem magam, de amióta ez a kütyü megérkezett, egy árva hangot sem fordítottam. Először ezt pofoztam életre, most meg a másikat pucolom. Van rajta néhány dolog, amit inkább nem adnék a kölykeim kezébe. ;)

Azért sajnálom szegény régi gépecskémet. Lerövidíthetném a szenvedését, ha egyenesen a kukába dobnám, mert van egy olyan sanda gyanúm, hogy a kölkök mellett nem lesz hosszú életű.
Mondjuk, előnyös, hogy hordozható, és bármikor el lehet kobozni. A réginek csak a tápkábelét tudtam lefoglalni, viszont már túl kreatívak a gyerkőcök, és legutóbb szereztek másikat a fiókból.
Még nem tudom, melyik kölök fennhatósága alá kerül, de már most tízpercenként jönnek, és mindkettő felváltva próbál logikus érvekkel meggyőzni, miért kéne, hogy az övé legyen. Igaz, hogy van egy asztali gépük, de hát a notebook, ugyebár, sokkal menőbb. Meg látták, hogy a gépemen van net. Persze, az még nem tudatosodott egyikben sem, hogy azt egy gombnyomással le tudom tiltani. *gonosz vigyor*

Na, eleget csacsogtam. Megyek takarítani, mert estére terveztem egy kimerítő találkát a Prodigallel. Femme még mindig nem válaszolt. :(

Comments

(Anonymous)

lare aki lusta bejel ,))

jaj megértem... új telefon után vágyakozom és a régitele van ,)) le kell mentegetnem ajd és feltenni a másikra...

asszem a legközelebbi gépem egy apple lecc ,)) amin nem megy windows ,)) legalábbis nemcereti ,) a pingvinék sokkal megbízhatóbbak ,))

hmm és a fic majd amíg nem lecc válasz... vipben?

üdvüdv
lare ,))

Re: lare aki lusta bejel ,))

Semmi kifogásom a VIP ellen, de még az eléggé a jövő, mert itt a Prodigal, az 52 óra, és Perfica ficje, amire viszont van engedélyem. Az Exegesis is elég hosszú, szóval, Femme még ráér.
Ha egy hétig nem válaszol, majd lövök neki pü-t a journalen. Eddig csak emilt küldtem neki.
áhh...adat mentés...a legutoljára, amikor meghalt a gépem, nagyon közel áltam hozzá, hogy meglocsoljam, egy kis benzinnel, aztán pirkadjon...de aztán csak átmentettem a dolgokat. a Vistát olyan sokan szidják, pedig nekem a laptop-on az van, bár eddig még csak a játékokat nyitottam meg rajta, meg a zene lejátszót, lehet, ha majd komolyan használom, én is a pokolba fogom kívánnni. De nekem eddig tetszik a grafikája:)
A Vista grafikája kétségkívül gyönyörű, de a használati értékében az nem a legfontosabb szempont. A sok flanc és cicoma rengeteg memóriát lefoglal, és nagyon lerontja a teljesítményt. De az elsődleges, hogy nagyon különbözik a MS eddigi fejlesztési vonalától, és annak, aki majd húsz éve komolyan számítógéppel dolgozik, irtó kellemetlen egyik napról a másikra átszoknia, mert nem lehet egyszerűen átülni a másik elé, és folytatni a munkát, hanem gyakorlatilag újra kell tanulni az egészet. Erre aktív munka közben nincs idő. Aki még csak most kezdi ezt a sportot, annak nem gond, mert ehhez szokik hozzá. De nem nagyon érdemes belemelegedni, mert akkora bukás volt, hogy a MS kifuttatja, és az XP-s vonalat viszi tovább a jövőben.
Örülök az új gépednek. Én most egy MSI Windbe tervezek beruházni, lehetőleg még nyaralás előtt, hogy már vihessem magammal:)
Sikerült visszaraknod Open Office-t defaultra?
Kösz. :)
Asszem, sikerült. De voltak olyan kiterjesztések, ahol szintén a word volt kijelölve, de nem vagyok benne biztos, hogy az Open megbirkózik vele. De majd a következő mentésnél megnézem, földob-e olyat, mert akkor nyugodtan átírhatom.

Azért még néhány fícsört szoknom kell az Openben, ami a wordben máshogy van. :)
Elolvastam, hogy miről beszélgettek. Pirulok nagyon, de ez nekem kínai. Ez van. De ti nagyon értetek hozzá, ilyenkor kicsit irígykedek is.
Az új gépednek nagyon örülök. A fordításokat pedig nagyon-nagyon várom.
Muszáj volt belerázódni, mert ugyebár mindenkinek a pasija szokta az ilyesmit csinálni, viszont az én pasim hetente csak két napot van itthon, és akkor nem igazán jut idő még erre is.

És én türelmetlen némber vagyok, nekem azonnal kellett a gép, amint meghozták.