?

Log in

No account? Create an account
Noktürn

Kéééész!!!

Akik a Noktürn sorsáért aggódtak, most megnyugodhatnak.
Ma délelőtt elküldtem az utolsó fejezetet is szefinek bétázásra.

Bár azt hiszem, az eddigiek alapján elég jól látszik, hogy én még sosem hagytam félbe sem fordítást, sem írást. Ezután sem fogok (úgyhogy felesleges volt az aggodalom). A Noktürn annyiból lógott csak ki a sorból, hogy már nagyon régen fordítottam, így soron kívül kellett a javítását beilleszteni a menetrendbe. És bosszankodtam, hogy a többitől veszi el az időt.

De most ennek vége! Még három kedd, és ti is eljuttok a végéig. Lehet, hogy ez nektek nem lesz olyan örömteli, mint nekem, de vigasztalásképpen elmondhatom, hogy elég jól haladok a Tékozló fiú-val.

Már csak abban kell reménykedni, hogy a gépem nem krepál be végleg addigra. (A tegnapi napot azzal töltöttem, hogy mindent lementettem pendrive-ra, mert a bekapcsológomb távozott az élők sorából, és nem vagyok biztos benne, hogy kikapcsolás után vissza tudom-e kapcsolni a gépet. Eddig ugyan sikerült, de nincs rá garancia, hogy ez ezután is így lesz.)A második hír, hogy...
... egyszerűen nem tudtam megállni, de muszáj voltam megrendelni ezt:

The Tales of Beedle the Bard (ezt a könyvet hagyta Dumbi Hermionéra)

Az Amazonnál egyelőre 100 dollár (az amerikainál), de korai megrendelésnél legalacsonyabb ár garancia van rá. (Ez azt jelenti, hogy ha árfolyamingadozásból adódóan változik a kötet ára, akkor a megjelenésig (dec. 4.) előforduló legalacsonyabb áron kapom meg a könyvet, tehát lehet, hogy még 100 dezső sem lesz. A magyar árat eddig kb. 21000 Ft-ra tartják, azzal, hogy lehet, hogy még ennél is többe fog kerülni. Szóval, mindenképpen jó üzlet volt. (Már csak az a kár, hogy a forint, a dollárhoz viszonyítva, az euróval együtt is mozog.) A szállítási költség sem több, mintha négy buszjeggyel elmegyek a könyvesboltig és vissza.

Itt még további két kép megtekinthető a kötetről.

Comments

nos, őszintén remélem, hogy a géped nem fog gonosz lenni, mint az enyém :) az utóbbi időben, akárhányszor csak arra vetemedtem, hogy folytassam egy történetem, 5-10percen belül újraindította magát és csodás módon minden Word doc eltűnt, szőrén szálán (szerencse, hogy én is lementettem az előző fejiket, de mostantól valószínűleg félpercenként ezlesz az újjal is).
mellesleg, nem is tudtam, hogy ezt a Beedle bárd meséit meg lehet venni, szóval, köszi, hogy "tájékoztattál" :) bár, jelen pillanatban épp másfajta HPs cuccra ácsingózok és gyűjtök, azért lehet, hogy erre is elkzedhetnék spórolni :)
mégegy megjegyzés a Noktürnnel kapcsolatban: sajnálom, hogy vége lesz. bár, így is várni fogom a keddeket, de akkor is. hiányozni fog a vámpír Perselus története :) pontosan ezért (is) várni fogom a következő fordításod :)
Lehet, hogy nem kell sokáig hiányolnod vámpír-Perselust, mert engedélyt akarok kérni egy másik vámpíros snarry fordítására. :)
Ja, te mire gyűjtesz?

Egyébként ez a könyv majd decemberben fog megjelenni, és van egy sokkal olcsóbb papírkötésű változata is (kb. 12 dollárért). Ez, amit én rendeltem, a gyűjtőknek való, extrás változat, 10 olyan illusztrációval, amelyek a normál kiadványban nem szerepelnek.
Elmehetek majd megkuksizni az extra képeket (én a papírkötésűbe fogok beruházni)? És mi a másik vámpíros sztori, amire szemet vetettél? Majd igyekszem az utolsóval, most az angolra fordításomat pofozom még.
Persze, hogy eljöhetsz. :)
A másik történet az Exegesis femmequixotictól. Ismerős? ;)

Ha már itt tartok, írok is neki gyorsan egy levelet.
jujjdejó :) mégegy vámpír Perselus :) *ugrál örömében* most rá vagyok kattanva valamiért erre a vámpír témára... úgyhogy, örülök, hogy lesz megint vámpírosdni, annak meg pláne, hogy Snarry :)
egyébként én per pill egy Lucius Malfoy-féle sétabotra gyűjtök xD drága szüleimnek, bár utálják az egész HP dolgot, megtetszett az a cuki pálca és úgy döntöttem, mivel nemsokára lesz házassági évfordulójuk, megveszem nekik, meg még valamit kitalálok... azt meg, hogy kié legyen, majd eldöntik xD bár, még pályázok egy Hermione-féle időnyerőre is meg egy HP sakk készletre, de majd idővel :)
egyébként, ha valaha eljutok odáig, akkor tuti, hogy a mesekönyvesből is az extrásat veszem meg, különben.. nem tom, szóval szeretem az extrás dolgokat :D xD
Szia Tothem!

Tényleg mindenképpen jó üzletet csináltál. Én sem tudtam, hogy létezik ez a mese. Hogy Te mikre akadsz rá... Nagyon szép a könyv kötése, biztos az illata is jó.(mindig megszaglászom a könyveket)

Remélem a géped soha, de soha nem megy tönkre. A Noktürnt szeretem, viszont tudom, hogy megint valami remekművel rukkolsz elő.
Mivel többször rendeltem már az Amazontól, amíg le nem tiltom, mindig küldik a hírlevelüket. Néha olyan is van benne, ami érdekel. :)

(Anonymous)

Ez most ilyen kiskönyv a nagykönyvben? :) Vagy csak rosszul nézem a képeket xD Én sem kímélném a pénztárcámat, ha jobban tudnék angolul, rögtön megrendelném, de így nem érdemes :(
A gépedet pedig tikszózd össze, szeretnénk, ha egyben maradna, vagy egy reparo? :D Csaca
Igen, a nagy könyv egy borító, amely úgy néz ki, mint a kötetek a Roxfort könyvtárában. Benne van egy kicsi könyv, különféle ékkövekkel kirakva, egy bársony tasakban. A mesékhez több az illusztráció ebben a kiadásban, és az oldalakon Dumbledore megjegyzései olvashatók.

A gépemre végül lett megoldás, mert a férjuram megrendelte az újat, és az valszeg a jövő héten megérkezik. Aztán már csak életre kell kelteni az újat, de addig is tudok dolgozni, mert mindent leszedtem pendrive-okra.

(Anonymous)

Váó, igazi különlegesség lesz gondolom a házikönyvtáradban :) Kíváncsi lennék Dumbi milyen elmés kommenteket irogatott bele :) Csaca
wow ,))

tetszik a könyv ,)) egyenlőre nem vagyok annyira elengedve, hogy díszkötéses kiadásokat vegyek, de majd ,))) mostanság a konyhámra kell gyűjtenem, meg, hogy minden bútor olyan legyen amilyent én , oké férjecse is ,)) szeretnénk ,))) jah építkezni jó dolog ,))

ésés Noktürn ,)) jóóóó hogy kécc ,)) és másik vámpíros pitonkás sztori ,))sokan köpködnek a vámpír szó hallatán, ha az pitonnla van kapcsolatban ,)) dehát én nem ,)))))) ceretem ,))

köszönöm, hogy olvashatom ,)
Tényleg nagyon szép!!!