?

Log in

No account? Create an account
tothem - aranyvessző

Barátkozás és egyéb problémák

Mivel megint voltak néhányan, akik nem tudták elolvasni a lezárt részeket, ráadásul sem e-mail, sem privát üzenet útján nem elérhetőek, hogy segíthessek, gondoltam, jobb, ha újra előásom az ide vonatkozó bejegyzést.

Íme: Segítség a bajban

A linkelt bejegyzésből kimaradt, hogy hogyan kell valakit barátnak bejelölni. A dolog rendkívül egyszerű: annak a user info oldalán, akivel az ember barátkozni kíván, a négyzetalakú gombok közül arra kell klikkelni, amelyen egy emberke mellképe, a feje mellett egy "+"-jellel, látható. Aztán a megjelenő párbeszédoldalon az "Add" gombra klikkeléssel fejeződik be a folyamat.

(A bejegyzések után a "Tell a friend" opció mást jelent. Arra klikkelve megkapom e-mailben a saját bejegyzésemet, egy rövid üzenetel, amelyre e-mail cím híján nem tudok reagálni.)

Comments

Szia!

Nedy vagyok és szeretnélek bejelölni barátnak. Ennek az a legfőbb oka, hogy kíváncsi vagyok. Már olyan sokszor összefutottam a neveddel a fandomban különböző fordítások kapcsán, hogy kedvet kaptam elolvasni a történeteket, amiket fordítottál. Azért is érdekelnek a történeteid, mert snarry történetekről van szó és (ami számomra rendkívül fontos), hogy a rövid kis summery-k alapján gondolván érdekes és igényes történeteket fordítasz.
Szeretném őket elolvasni.

Viszont én számítógép analfabéta vagyok. Van lj-m (látható is), de nem tudom kezelni. Olyan nagyon régen használtam már, h csak na. Rámentem, h szeretnélek bejelölni barátnak nem sikerült, próbáltam privát üzentet küldeni szintén nem engedte az lj, vmi hiba üzenetet küldött.
Tudnál nekem ebben segíteni?
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
Hali!

Írtam neked privát üzenetet. A naplód fejlécében van egy kis boríték, ott tudod megnézni. (Sorry, ha fölös volt az infó.)
Először csináld meg, amit az üzenetben írtam. Arra válaszolj valamit, és írj egy naplóbejegyzést.
Utána menj az én felhasználói adataimhoz, és a fejléc alatt az "add friend" feliratra (vagy +-jeles emberke) klikk. A megjelenő lapon tekerj lejjebb, és ott lesz egy gomb "Add" felirattal. Arra klikk, és kész a barátkozás.

Ha nem sikerül visszahozni passzívból a fiókodat, lehetséges, hogy írnod kell az LJ-nek, hogy állítsák vissza. Valószínűleg egyszerűbb csinálni egy újat, ahová átmásolod a régi bejegyzéseidet. De ne szaladjunk előre. Először próbáld meg a fentieket.

Bye,
tothem

U.i.: Ha megint megjelenik a hibaüzenet, érdemes megtudni, mi áll benne. Valószínűleg a hiba oka. :P Ha nem tudod értelmezni, másold le és küldd el nekem.

Edited at 2013-12-10 07:28 am (UTC)

barát vagyok?

Szia!
Segítséget kérnék, mert úgy tűnik, én is problémás eset vagyok :(
Elvileg úgy tettem, ahogy mondtad, eljutottam addig, hogy "Add" :) és most elvileg rajta vagy a barátaim listáján... a belső körös írásokat mégsem tudom olvasni... Hol vagyok béna?
Köszi :)

(Anonymous)

Szia!
Sajnos törölte az oldalát az, akinek az írásaiért megcsináltam az LJ oldalam, és azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet ezt megcsinálni. Mivel nekem sincs már szükség az oldalamra, ezért törölni szeretném (Csak eddig nem tudtam, ez hogyan lehetséges) Tudsz nekem ebben segíteni?
Hali!
Ennek utána kell néznem. Általában az LJ magától törli azokat a felhasználói fiókokat, ahol másfél évig nem volt semmi mozgás. Ez alól kivételt képeznek az állandó fiókok, mert ezek esetében ki lett fizetve a végtelen élettartam. De a használaton kívüli ingyenes felhasználói fiókokat kampányszerűen törlik, amikor fogytán a hely a szerveren.
Ezért a legtöbben nem vacakolnak vele, hanem egyszerűen sorsára hagyják a naplójukat.
Utána néztem.
A GyIK-ből ez a rész foglalkozik ezzel a témával: http://www.livejournal.com/support/faq/16.html
Ezen az oldalon van link a "Fiók állapota" oldalra, és ott kell beklikkelni a törlési lehetőségeket, utána pedig az "állapot megváltoztatása" (vagy valami ilyesmi) gombra kell klikkelni. Gondolom, ezután megkérdezik, hogy biztos akarod-e, de ezt azért már nem próbálnám ki.

Edited at 2017-02-15 09:59 pm (UTC)
Szia!
Szerintem ez az üzenet nem nekem (zoezana) akart szólni, hanem tothemnek... én annyira nem értek az LJ-hoz, hogy azt szóban ki se lehet fejezni, nagy körömrágás és telefonos segítség és egyéb fórumok segítségével sikerült csak regisztrálnom :)
Szóóóval - én biztosan nem tudok neked segíteni :)
Bocs :)

Állj rá az egérrel tothem kis képecskéjére, és ott a send message-el tudsz neki üzit küldeni... asszem...

Szia!
Közben megtalált engem is, de mire kb. három órával az üzenete után válaszoltam, addigra már törölte a fiókját.

Egyébként én minden hozzászólásról kapok értesítést, ami egy bejegyzéshez érkezik. Mindegy, hogy valaki közvetlenül ír a bejegyzéshez, vagy egy már létező kommentre reagál.

Edited at 2017-02-21 06:15 pm (UTC)
Szia!
Igen, rájöttem, hogy még csak véletlenül se belőlem nézte ki az okosságot :D de addigra a felvilágosító üzim már elment...