?

Log in

No account? Create an account
Team Desiderium

Nemsokára lejár a határidő!

Hamarosan - egészen pontosan 23-án déli 12 órakor - lezárul a szavazás a II. Hungarian Witches' Sabbath Kihívás-on.

Kérlek benneteket, hogy feltétlenül szavazzatok a Kristályserleg Díj-ra is.
Az előző versenyen erre a díjra nagyon kevés szavazat érkezett, így - sajnos - nem a legérdemesebb írás nyert, hanem azé az íróé, akinek a legtöbb barátja szavazott.

A jelen verseny óriási csalódást jelentett a csapatomnak. Egyik írónk nem adott le pályaművet, ketten pedig nagyon gyenge, helyesírási hibáktól hemzsegő történettel indultak.
Már ez is elég hátrányt okozott a csapatnak, de a legnagyobb gondot a másik csapattal szemben tanúsított szemérmetlen favorizálás jelentette. A csapatunk kimondottan jó írásai is felháborítóan kevés pontot kaptak, míg a másik csapat harmatgyenge történetei is sok-sok maximumot. (A legjobb az az eset volt, amikor egy kedves olvasó összetévesztette a mi írásunkat az Amortentiáéval, és ennek megfelelően jól lehúzta. Arról nem is beszélve, hogy az Amortentia majdnem minden írása hurt/comfort kategóriába tartozott. :D)

Úgyhogy kérlek benneteket, hogy ti igazságosan pontozzatok. Az objektív értékelési szempontokat valóban elfogulatlanul értékeljétek.

A támogatásotokat - és pontjaitokat is - köszönöm!

U.i.: Azt ugyan nem árulhatom el, még csak célzás szintjén sem, hogy melyik történet az enyém, de annyit mondhatok, hogyha az érettségi óta eltelt húsz év alatt nem sikerült, akkor a WS idejére sem felejtettem, amit az iskolában fogalmazásból tanítottak. :p :)

Comments

Sorry, én most a Snarry Games miatt abszolút nem követtem az eseményeket, és mivel csak az összes sztorira lehet szavazni (esélyem sincs elolvasni), ezt most kihagyom:(( (de azt úgyis tudod, hogy a Tied tetszik:))
Köszi! Édes vagy. Szerintem, tök hülyeség ez pontozási kötelezettség. 400-nál több tag regisztrált már a WS-re, és még ötvenen sem pontozták az írásokat. Gondolom, most itt a vége felé lesz egy kis élénkülés, de azért nincsenek túlságosan vérmes reményeim.
mymy ,) nem néztem utána kit hogyan pontoztam, de nem nézem a helyesírási hibákat és elgépeléseket, mert sztem az a béta dolga ,) ha meg nem volt bétájuk... hátöhh... erről én nem tehetek ,)

perspec az én vesszőim is lézengenek az űrben ,) nekem nincs bétám ,) magamat javítom, ha odaérek ,) meg a wordben van helyírellenőrző ,) vagymi ,)

most hogy mondod... mindjárt utánanézek ,)) kit hogyan lőttem meg pontokkal ,)) de ha jók az emlékeim, nem húztam le senkit... csak ha tényleg kirívó logikai bukfencek és kuszaságok voltak ,)

alapjában véve snarry rajongó vagyok, így talán amit le is pontoztam, az drarry lehetett, mert ha hibát keresel abban amit nem kedvelsz, fogsz is találni ,))

ésésés eggen a több mint 400 közül szégyen, hogy kb 40 a rendszeres pontozó (nemtom csak mondtam egy számot) ez valóban szégyen, de rájuk nézve ,))

nemtom mit írtál, de a stílusodból ítélve bizonyára valami kiforrott, kellemesen izgató és jól felépített sztori lehet ,)))
:D Azért a végén majd kíváncsi leszek, hányan találtátok el. ;)
Elfogultak voltak egyesek az Amortentiával?
Nekem nem tünt fel. Mondjuk, nem is figyeltem, bevallom őszíntén. Így belegondolva, volt is róla szó valamikor,- de kívülállóként,- nem figyeltem oda mások véleményére.(egyébként sem szoktam, de ez az én problémám. :-)

Én sem figyeltem oda a helyesírásra amikor pontoztam. Csak akkor gondolkodtam el rajta, amikor valaki elkezdett alpáré módon viselkedni miatta... Én egy hibába sem vettem észre, az egész verseny alatt. XD
Engem az írás érdekelt, nem az, hogy valaki két sz-szel írta-e a lesz szót.

Viszont, az még nekem is feltünt, hogy sok volt a h/c az amortentiában. Lehet, nem volt elég érthető a két szó jelentése...

Nekem nagyon sok történet tetszett meg, mindkét csapatból egyaránt.
Ezért is nem merek találgatásokba bocsátkozni, amikor a te írásodról van szó.
Olyan büszke voltam rá, hogy a történetek feléhez biztos tippem van, mikor kiderült, hogy mindegyik író az ellentétes csapatban van, mint azt tippeltem volna!
Abbahagyom az ömlengést mára.

Várom az eredményeket! Már nagyon kíváncsi vagyok, hogy melyik a tied!
Hát nekem még a holnapi napom azzal fog - többek között- telni, hogy a lemaradásom behozzam, ami a WS történetek pontozását illeti. Sajnos van még vissza kb. 4 történet, amit nem olvastam. És még a Kristályserleg díjra is szavazni fogok. Két történet között tipródom a díj kapcsán. Az egyik Desideriumos a másik Amortentiás. Ezen még vacilálok egy kicsit, esetleg megálmodom.:D Egyébként én is megfigyeltem, hogy miután az illető jól lekritikázta - van ilyen szó? - az épp aktuális írást, azután majdnem max pontszámot adott neki :D -érdekes
Szia!
Én is követem nagyjából a „versenyt”. Az előzőt is olvasgattam, de azért sem szavazok, mert jó pár írást el sem olvastam. Nem igazán szeretem a drarryt… Jó, egy kivétel van, az íróját a címből felismertem és a tartalomból, mert annyira rá jellemző, és őt is a snarryjai miatt szeretem.
Az ismertebb írókat kapásból fel lehet ismerni, és az előzőnél olyat is lehúztak az írása miatt, akinek a történetei nagyon bejönnek pont a furcsaságuk miatt. A kritikaírók meg mennek egymás után, ahogy itt is történt, ha 2 embernek nem tetszik egy sztori rögtön mindenki nekiesik… . Az előző verseny végkimenetele nevetséges lett. Hogy a nyertes sztori a sablonok sablonja, csöpögős-nyálas történet legyen. Alig bírtam végigolvasni, tisztára a Júlia, Romana füzetecskékre emlékeztetett. (anyám miatt volt szerencsém hozzájuk, törés is volt lelkivilágomban, azért olvasok slasht :DD) De hát ugye vannak felkapott írók, akik nem tudom miért lettek azok, mert nem a sztorijaik miatt az biztos. Biztos a személyiségük varázsa. :_) Sok más dologgal együtt ezért is hagytam abba egy elég hosszú időre a ficek olvasását. Elegem lett az oda-vissza nyalásból, sztárolásból… szeretem én eldönteni magamnak, hogy mi a jó történet. Na nem bonyolódok bele jobban, így is lehet h megátkoznak, inkább olvasom magamban azt a kevés sztorit amit még érdemes. :_) Remélem most igazságos döntés születik. Szurkolok Neked.:)
Köszi, hogy szurkolsz, de a helyzet reménytelen.
Én sem szeretem a drarryt, de a csapatunk babaházas története nem volt rossz (Follow the White Rabbit). Természetesen totál lehúzták. Kritizálták, hogy volt benne egy angol dalszöveg, és hogy angol címe van. Ezért alig kapott pontot. Az Amortentiának is volt egy ficje, angol címmel, hét angol dalszöveggel, ohne romantika, mert konkrétan sorozatos nemi erőszakról szólt, de ott érdekes módon senkit sem zavart a dolog (legalábbis a pontok alapján).
Szia!

Bocsi, de én sem szavaztam, mert a legtöbb írás számomra olvashatatlan. Alapból nem szeretem a drarry-t, de a snarry-k közül is néhány brrrr...:(
Voltak nagyon jók is, és sajnálom azokat akik sok munkát tettek bele, és nem kapnak elismerést érte.
A legjobb a Lélekutak lett. Szerintem ez a Tied. Ugye?
Szia!
Én szavaztam a Díjra, ráadásul egy Desideriumos történetet ajánlottam. Remélem a tiéd. Én szurkolok, hogy az győzzőn.
Pusz: Germa
Hát igen, a kulcsszavak. Volt olyan történet, amelybe szabályosan erőszakkal volt belegyömöszölve. Pl. az időnyerő az Amortentia hippogriff-farmos írásába. Az a történet amúgy elég jó volt, bár tök klisé (tizenkettő egy tucat).

Egyébként, én minden íráshoz - már amit képes voltam elolvasni - igyekeztem elfogulaltlan, tényszerű kritikát írni.
Egy AU történetnél, vagy ami nem teljesen AU, de eltér a kánontól, teljesen más irányba viszi a szereplőket, és a cselekmény során nagyon meghatározó élmények érik őket (és természetesen ez rendesen ki van fejtve), nem is értelmezhető a karakterhűség fogalma. Hiszen a karaktereknek az adott történet végkifejletét tekintve kell hitelesnek tűnniük.

A helyesírásnál én csak arra vagyok kibukva, ha olyan hibák maradnak, amelyeket a helyesírás-ellenőrző simán kiszúr. Meg persze, a központozási hibákra (ez a kritikáimból kiderül). A régi, kopogós írógépek korában nem tenném szóvá, de most, amikor néhány gomnyomással megformázható egy szöveg, és bármi kijavítható - anélkül, hogy újra kéne gépelni az egészet -, az olvasóval szembeni tiszteletlenség olyan trehány munkát kiadni a kezünkből, mint amit némelyik versenyzőtárs beküldött. A csapatombeliek meg is kapták a lelkifröccsöt miatta.
Hát, most visszanéztem a pontjaimat, és azt hiszem, én is mintha inkább az Amortentia felé húztam volna, bár ez nem volt tudatos. Csak olvastam, pontoztam... Az biztos, hogy a pontjaimon időnként meglátszott az aktuális hangulatom, néha túl elnéző, néha talán túl szigorú voltam... De egyszerűen arra semmiképpen sem lett volna időm, hogy utólag pontozzak, amikor már minden írás fent volt, pedig nyilván kicsit reálisabb lett volna. Az előzőn én egyáltalán nem követtem az olimpiát, utólag olvastam a történeteket, mert nem volt netünk sokáig, de engem is kiakasztott a Kristály-serleg díj, egyetértek, hogy nem az kapta, aki megérdemelte.

A csoportpontozás nekem folyamatosan nehézséget okozott, folyton egymásbamosódott a két kategória - ami érthető is, mert nem elég markáns a különbség eleve közöttük... Egy idő után nem érdekelt - szinte biztos, hogy ott sem pontoztam kielégítően, de engem kevésbé érdekelt a csoport, bevallom, ha jó volt a sztori.

Szerintem a lélekvándorlós a te sztorid, nekem nagyon tetszett, de hát le is írtam. Igazából három-négy történet tetszett igazán (emez is köztük), nagyon nehezen döntöttem, melyikre szavazzak végül...

Igazából a következőt lehet, hogy megint nem fogom követni, most már szándékosan - borzalmasan nehéz volt némelyik vacak íráson átrágni magam, főleg volt egy kimondottan hosszú, hát az kiütötte nálama biztosítékot... és még pontozni is kellett...

A másik témához is írnék - én is az eltartott feleségek számát szaporítom -, de most nincs időm, majd talán este.
uh megleptél...! én egyértelműen ha lehet ilyet mondani akkor a Desiderium felé húztam...az Amortentiából egy történet, ami teljesen megfogott (elég biztos tippem is van az íróra). amúgy az elején én is kevertem a csoportokat, de aztán valaki beszúrta a pontos meghatározását a romantikának, és ott benne volt, hogy eléggé össze lehet mosni a h/c-vel (mert ugye sok amortentiás író panaszkodott h a csapat pontokat lehúzzák az emberkék, mert hogy a mű inkább h/c, mint romantika), de gondolom ez jogos volt...
valahogy sejtettem, hogy valaki visszalépett, mert én mint lelkes olvasó, de nem műértő kritikus is észrevettem a hatalmas minőségzuhanást, természetesen Tisztelet a kivételnek. mondjuk ebben a versenyben sajnos benne volt ez a lutri, mert gondolom voltak olyanok, akiket nem ismertetek, és nem tudhattátok, hogy kb. milyen színvonalú művel fognak előrukkolni...amúgy bocsi, hogy így kiöntöttem a lelkem a hülyeségekkel, csak jól esett elmondani:) ennek ellenére már alig várom a következő kihívást!:D
Hát én biztos, hogy nem indulok több versenyen. Ezen is csak azért vettem részt, mert egyesek :) rábeszéltek, más szóval: addig nem hagytak békén, amíg be nem adtam a derekam.
Az első versenyre sem jelentkeztem, akkor a nevezést tulajdonképpen örököltem. :)

Az első versenynél még azt hittem, hogy a színvonal hasonló lesz az eredeti Snarry Games-éhez, ahonnan az alapötlet is származott.
Keserűen csalódtam. Az írások minősége meg sem közelíti a Snarry Games írásaiét. Ott kétezer szó a minimum követelmény, de senki nem adott be 6-7000 szónál rövidebb művet. Az átlag náluk 50-70 oldal körül mozog.
Ezzel szemben nálunk, sok alig éri el a kötelező 20 oldalt.
A Snarry Games-en indulóknak nem az volt a lényeg, hogy meglegyen a kötelező mennyiség, aztán hagyjuk a fenébe, hanem, hogy tényleg olyan történet szülessen, amelyre az író - és a csapata is - büszke lehet.

Boszorkányszombat

Szia tothem! Figy, én már csak tőled merek kérdezni... szóval szívesen olvasnám a boszorkányszombati műveket, regisztráltam, de mikor bejelentkezek, mint ha mi sem történt volna, újra ugyanott vagyok. Akkor megint bejelntkezek, megint a főoldalon találom magam nem bejelentkezett állapotban, hogy finom legyek és nőies. Explorerem van, az igaz, de az oldal egyébként hibátlanul bejön, szóval lehet ez az oka annak, hogy nem tudok bejelentkezni és olvasni? És ha ez így van, akkor a hozzám hasonló borzalmacskák kedvéért felteszed ide a művedet? Vagy legalább elküldöd nekem? Köszi szépen, hali!

Re: Boszorkányszombat

Na, még egy lúzer rajtam kívül :-) Én sem tudtam bejelentkezni, bár igaz, hogy hamar fel is adtam (olyan sok időm nincs ficeket olvasni sajna), mert arra gondoltam, csak felteszi ide is tothem előbb-utóbb az írását ;-)