?

Log in

No account? Create an account
tothem - aranyvessző

Újabb hírek és kérdésözön

Az első hír, hogy e héten pénteken...
(március 21-én) - tiltakozásul az LJ vitatható viselkedése ellen néhány bennünket is érintő témában, mint például a free vagy basic számlák bejelentés nélküli megszüntetése; valamint olyan érdeklődési körök, mint a fanfiction, fiú-fiú, lány-lány, fanart stb. megszüntetése (bár ez utóbbit a felháborodás hatására visszaállították) - a méltatlankodó felhasználók 24 órás bojkottot hirdettek.
Ez azt jelenti, hogy aznap nulla órától huszonnégy óráig a résztvevők nem töltenek fel semmit, nem írnak hozzászólást, egyáltalán nem lépnek be az LJ-re.

A második hír, hogy a fandom nagy része már az előző kiszúrás-hullámnál átvándorolt az IJ-re, ahol nekem is már régóta van számlám. (A naplóm alján a website link oda vezet.) Már csak a megrögzött LJ-hívők maradtak, de a legtöbben közülük párhuzamosan postáznak az IJ-re is.

Amiért ez a hír lényeges, hogy magam is fontolgatom egy ideje az átköltözés gondolatát.

És tulajdonképpen címben szereplő kérdésözön erre vonatkozik.

Ha átköltözöm, természetesen szeretném, ha a Belső Kör is velem tartana. Megnyugtatásul elárulhatom, hogy stormbird85 is mától tagja az IJ-felhasználók népes táborának.

Én az LJ-t jobban szeretem. Több szolgáltatást nyújtanak, és - szerintem - áttekinthetőbb, könnyebben kezelhető  az oldal. Természetesen, az IJ-nek is megvannak a maga előnyei.

Viszont, ha az egész fandom áttelepül, és a fenntartók valóban hadat üzennek a slash-nek és a fanfictionnak, akkor nekem sem lesz más választásom. Iszonyat meló lesz mindent átpakolni, de kénytelen leszek.

A kérdések pedig a következők: Mit szólnátok egy ilyen változáshoz?
Hajlandóak lennétek-e bejelentkezni az IJ-re?
Mit ítéltek jobb választásnak: a költözést,  vagy a maradást? (Ha a maradást, akkor: És hosszú távon?)

Ha a költözés mellett döntök, az semmiképp sem egyik napról a másikra fog történni, mert hosszú ideig biztosan mindkét naplóba fogok postázni, de az anyagokat talán biztonságosabb lesz ott tárolni, és ide linkelni.

Nem tudom, mi tévő legyek.

Comments

Örülök, hogy csatlakozol, teli a hócipőm a LJ hozzáállásával. Amúgy én is hasonló dilemmában vagyok, bizonyos szolgáltatásait jobban szeretem a LJ-nek, meg hát ugye az ember itt kezdett..., de a tavalyi cirkusz után én is úgy döntöttem, hogy egyelőre a duplázást választom. Párhuzamosan viszem a kettőt, sokan vannak így. Ha megírod a posztot az IJ-n, akkor mielőtt elmented, kopizd ki az egészet, és utána másold be a LJ-be. Átmegy minden képpel, linkkel, cuttal stb. együtt, nem kell vele még egyszer vacakolni. (Ja, a LJ-nek van az az idegesítő tulajdonsága, hogy időnként nem engedi a kijelölést, én ezért szoktam előbb az IJ-n megírni a posztot. Attól tartok, hogy sajnos egy idő után nem lesz választási lehetőségünk, valamiért a LJ nem akarja a fandomot (nem csak a slasht, de azt főleg nem). A többiek már korábban megkérdezték az IJ fenntartóját, hogy nála is várhatók-e ilyen gondok, de megnyugtatott mindenkit, hogy jöhetünk :) Meghallgatja a kéréseket is, mióta átköltöztünk, már egy csomó fejlődés történt. Ha valami hiányzik, ami megvolt a LJ-n, akkor igyekszik pótolni, felemelte a userpicek és a lehetséges barátok számát, stb. Egy ideig nagy volt a zűrzavar, nem lehetett tudni, hol köt ki több ember, az IJ-, a GJ-n vagy a JF-en, de úgy tűnik, ez a kérdés mára eldőlt, az IJ-n levő közösségek működnek, a többi behalt.
Ez igaznak tűnik, hogy igyekeznek eleget tenni a kéréseknek, mert az üzenetküldés lehetősége tutira újabb keletű dolog. Legalábbis, amikor regeltem még biztos nem volt ilyen.

Lehet, hogyha kitartóan nyafogunk galéria is lesz?

Anno én is létrehoztam egy GJ-s számlát is - a biztonság kedvéért, ott van a képeknek is tárhely, de valahogy nehézkesnek találtam. Pl. valamilyen oknál fogva, nem mutatja a barátok legfrissebb bejegyzéseit, mint az LJ és az IJ. Pedig azt használom leggyakrabban.
Azért megtartottam slash-mentes dolgokra. Pl. ott vannak a képek az érettségi találkozómról. :)
Anya, nekem igazán mindegy, ha szeretnéd, ma bejelentkezem neked ;) kelenta
Tedd meg, drágám. Veszteni valód nincs, mivel a művelet ingyenes és fájdalommentes.
Hát drága nem kétlem,hogy nehéz döntést kell hoznod.Mivel az IJ-s oldalt még nem láttam nem tudom mennyiben más mint a LJ-os,viszont én 1000% hogy megyek oda ha költözöl.Mélységesen felháborít,hogy vannak olyanok akik kifogásolják a slash illetve fanfiction-ök felrakását az ilyen oldalakra,hiszen pont azért van a regisztráció is amiben szerepel az illető születési dátuma és különösen a belső kör,hogy a 18-as ficceket csak azok tudják elérni akik valóban érettek rá,ha pedig egy nem odaillő ember pl.gyermek regizik hamis dátummal amit kétlek,akkor miért minket rendes olvasókat és főleg miért titeket oldal tulajdonosokat kell büntetni a törlés fenyegetésével,ezt tartom a leggyerekesebbnek.Ez az én véleményem és bárhogy is döntesz én biztos a belső kör tagja maradok.Nos mivel mindkét oldalra töltesz szerintem az lenne a legjobb,ha az IJ-re töltenél és onnan linkelnél ide,biztos ami biztos alapon,így ha a demonstráció mégsem sikerül akkor sincs nagy baj,bár remélem,hogy nem kerül sor erre a lépésre,kivéve persze ha saját akaratodból teszel így és nem kényszer hatása miatt.Egyenlőre ennyit tudok mondani,még meglesem azt az IJ-s oldalt is aztán lehet,hogy még írok.Addig is kitartás...pusz.
A napló főoldalán van link az IJ-s naplómhoz, a felhasználói adatoknál is ott van. Majd mindent szépen átpakolgatok, hogy ott is fent legyen, aztán tőlem azt csinálhat az LJ, amit akar, igaz?
Szia!

Én már elkezdtem a regisztrációt oda, de valamiért még nem oké...na, nem baj. A lényeg, hogy ha úgy érzed ott jobb, akkor nyugodtan menj át, én biztosan ott is bejelöllek.
Mi meg már ott is "ismerjük" egymást ;)
Így igaz. :)
Szia!

Én megyek utánad!Még ma regisztrálok az IJ-n.
Szia! Az en velemenyem, hogy ha itt gondok vannak akkor valts at:) en biztos megyek utanad,mindegy hova klikkelek, nekem nem lesz nehezebb, de neked biztos lesz egy kis munkad vele...
Szia Tothem!
Nekem mindegy melyik oldalon vagy. Követlek! Már regisztráltam is.
Én pedig már vissza is jelöltelek! ;)
Köszönöm szépen!
Szia.
Én is követlek, már regisztráltam is
olvastam az üzit, úgyh gyorsan átzsuppoltam én is. be is jelöltelek...:)
nekem mindegy én oda is hajlando vagyok reggelni ha valaki segít nekem benne :)))
Szívesen segítek, de igazán nem bonyolult. Ugyanúgy kell, mint az LJ-re. Lényegében nem sokban különbözik a két oldal. Írj privát üzenetet, ha valami nem megy, vagy keress meg skype-on.
nincs skype-om, de felvettelek már barátnak az IJ-n, csak a többi beállitást nem tudom hogy lehet megcsinálni. köszi
js és mi újság a káin bélyegével? :))))
Tudom, hogy nem, mintha sürgetnél... de éppen most küzdöm fel mindkét journal-re. :P
Hú, nekem sikerült egy egész hetes bojkottot csinálnom, mert elutaztunk és nem volt net, most le vagyok maradva az új fordítással, majd igyekszem elolvasni.
Én már tavaly augusztusban csináltam IJ-t, be is jelöltük egymást.
Nekem most az nem világos, csak új ingyenes Lj-t nem lehet nyitni, vagy a meglévők is megszűnnek? (vagy az majd a következő lépés???)
Őszintén megmondom, a részleteket majmunka jobban tudja. Amit én össze tudtam szedni, az az, hogy ez csak az új belépőket érinti. (Per pill.) De minthogy ezt sem közölték - sem előzetesen, sem pedig a régi felhasználókkal -, így sosem lehet tudni, mikor következik be egy ilyen húzás. (Ez a jelenlegi csak a reklámmentes változatot érinti, a "plus" számlát nem.)